Hlavní obsah

Omlazený VW Tiguan dorazí letos v září, venku je první skica

Foto: Volkswagen

Tiguan je nejprodávanějším modelem s logem VW. Aktuální druhá generace se ukázala v roce 2016, takže letošní rok je ideální pro představení modernizované verze, která do autosalonů dorazí v září. Zatím se můžeme pokochat designérskou skicou a přečíst si první tajné informace.

Článek

Tiguan je pro Volkswagen mimořádně důležitým modelem: jde totiž o nejprodávanější model německé automobilky a zároveň nejprodávanější SUV v Evropě. Není tedy divu, že Volkswagen nedávno oznámil pokoření hranice šesti milionů vyrobených vozů, vždyť jen za loňský rok sjelo z linek ve čtyřech zemích světa (Německo, Rusko, Čína a Mexiko) 910 926 kusů. A jen tak mezi námi, denní „kadence“ 2 495 tiguanů znamená, že nový Tiguan vyjede z fabriky každých 35 sekund!

Na dveře však již klepe omlazená verze aktuální druhé generace Tiguanu. Z právě uvolněné designérské skici nevyčteme mnoho, ale při podrobném zkoumání se zdá, že upravená příď bude kombinovat prvky menšího SUV T-Roc (prohnutá maska chladiče) a nejnovější osmé generace Golfu s užšími světlomety s novým světelným podpisem. Na zbytek si budeme muset ještě počkat, ale nečekejte žádné razantní změny, facelifty uprostřed životního cyklu automobilky pojímají většinou docela decentně.

Foto: Volkswagen

Příď aktuální generace Tiguanu je ostře řezaná, po faceliftu se nejspíš trochu zakulatí

O technických novinkách zatím Volkswagen zarytě mlčí, ale s největší pravděpodobností přijde plug-in hybridní verze GTE a téměř jistotou je také sportovní provedení R, protože zakamuflované prototypy se již prohánějí na Nürburgringu.

Na oficiální představení faceliftovaného Tiguanu se můžeme těšit pravděpodobně v průběhu května, jeho výroba pak začne v červenci. Na český trh by pak měl být uveden na sklonku léta (na přelomu srpna a září).

Reklama

Načítám