Hlavní obsah

Oblíbené SUV Audi Q5 má přijít i ve verzi Sportback

Foto: Audi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Audi si na letošek naplánovala velkou řadu novinek. To ještě inženýři z Ingolstadtu asi netušili, jak s celým (nejen automobilovým) světem zamává pandemie koronaviru. Ohlášeno je pro letošek zatím dvacet nových či faceliftovaných modelů se čtveřicí kruhů na kapotě, otázkou je, zdali automobilka skutečně vzhledem k nastalé situaci svým plánům dostojí.

Článek

Jednou z letošních novinek má být facelift oblíbeného SUV modelu Q5 od Audi. Odcházející předseda představenstva automobilky Bram Schot přitom prozradil, že se počítá také s novou karosářskou variantou v podobě Q5 Sportback.

Model Q5, který je mimochodem nejprodávanějším SUV značky, se tak zařadí vedle dalších tří SUV modely značky, které karosářskou variantu Sportback v současnosti nabízejí. Jedná se o modely Q3 Sportback, Q8 a e-tron Sportback.

Verze Sportback je takzvaným SUV kupé, což je móda, která přišla na trh ve velkém teprve nedávno. Mimo zmíněné modely od Audi do této kategorie patří například BMW X6, BMW X4 nebo Mercedes-Benz GLC kupé. Společným jmenovatelem těchto vozů je zkosená záď, design v těchto případech hraje prim oproti praktičnosti a prostornosti zavazadelníku.

Foto: Kolesa.ru

Jak by nové Q5 Sportback mohlo vypadat, ukazují rendery, které se dají najít na internetu

Kromě omlazené „qépětky” a již představené A3, plánuje Audi letos ukázat také modernizovaný model Q2. Počítá se také s elektrickým e-tron GT. Dá se očekávat, že vedle toho přibudou i hybridní a plug-in hybridní varianty již existujících modelů. Do roku 2025 chce totiž značka na trh uvést 30 elektrifikovaných modelů, z toho 20 čistých elektromobilů. Uvidíme, jak s těmito plány zaúřaduje pandemie koronaviru a s ní související pozastavení výroby, ke kterému během uplynulého víkendu prozatím na dva týdny Audi přistoupilo.

Co říkáte na módu SUV-kupé?
Líbí se mi, spojuje to nejlepší z SUV a sportovního designu
80 %
Nelíbí se mi, je to zbytečně drahé a nepraktické
20 %
Celkem hlasovalo 835 čtenářů.

Reklama

Načítám