Hlavní obsah

Nový Touareg zachycen poprvé bez maskování. Vypadá skvěle!

Foto: Archiv Garáž.cz

Na třetí generaci Volkswagenu Touareg čekáme déle než obvykle, již to však nebude dlouho trvat, protože špionážní fotografové vůz zachytili zcela bez maskování. A vzhled je odvážnější, než jsme čekali!

Článek

Zdá se, že jednotlivé značky koncernu Volkswagen jako by se chtěli navzájem předbíhat v tom, co nabídnou v kategorii velkých SUV. První přišlo nové Audi Q7, které je na rozdíl od první generace výtečným autem, poté se ukázala Bentayga, mohutný luxusní koráb. Následně zde máme nové Porsche Cayenne, které vzhledově není žádnou revolucí, ale jízdně exceluje. Nedávno se ukázalo Lamborghini Urus, nejrychlejší SUV světa. A nyní zde máme poslední dílek mozaiky, další auto na stejné platformě, navíc vzhledově odvážnější, než jsme čekali - nový Touareg od Volkswagenu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Na slovensku vyráběný vůz zapadá do nového designového směru značky, který se poprvé objevil u modelu Arteon. To znamená, že maska s mohutným žebrováním ladně přechází do světlometů bez viditelného předělu. Bokem se táhnou dvě linky, přičemž jedna začíná u předních světel a druhá za kolem. Obě vytvářejí zajímavé boční prolisy. Na zádi pak čekejte svítilny tak trochu ve stylu Audi.

Foto: Archiv Garáž.cz

Celý projekt se o něco opozdil, začátkem příštího roku, nejpozději pak v dubnu v Pekingu, by však měl mít Touareg výstavní premiéru. A díky špionážním fotkám serveru Motor 1 se můžeme na auto podívat celkem slušně již nyní. Pod kapotou pak očekávejte třílitrový turbodiesel, v Číně asi budou populárnější benzinové motory.

Reklama

Načítám