Hlavní obsah

Nový král kempování? VW Caddy California!

Foto: Volkswagen

Volkswagen Caddy California – Wolfsburg představil nového parťáka na rodinné výlety

Dobrodruhů existuje na světě stále spousta a řada z nich si už koupila svého kempingového parťáka například od Volkswagenu. Ale co když takovému cestovali současný Caddy nestačí? A nevyhovují mu kompromisy, které si jeho současný bydlík žádá. Nebylo by skvělé, kdyby najednou byly takové překážky ty tam?

Článek

Je dost možné, že perfektním řešením bude nový Caddy California. Začátkem roku se tento lehký užitkový automobil dočkal faceliftu, teď jeho řady ve Wolfsburgu rozšířili ještě o tuto novou variantu pro výletníky. Běžně je uváděn jako „znova promyšlený, znova navržený a přepracovaný“ přírůstek do rodiny Caddy, čímž nám Volkswagen taktně naznačuje, že nahradí variantu Caddy Beach.

Foto: Volkswagen

Součástí výbavy je i postel s kvalitní matrací a panoramatickou střechou

Caddy Beach je samozřejmě na první pohled velmi snadno zaměnitelný s tradiční Caddynou, protože verze Beach nabízí hlavně takové výletnické a kempové vybavení, které na první pohled není vidět. Asi nejlákavější vymožeností je skládací postel umístěná v zadní části s „kvalitní matrací“, jak uvádí výrobce. Ve složeném stavu je navržena tak, aby nepřekážela a nezabírala zbytečně místo. Pod ní je ještě dost prostoru na skládací stolek a dvě židle.

U postele ještě na malý moment zůstaneme. Pro romantiky (nebo snílky, jak se to vezme) je také možnost objednat si příplatkovou panoramatickou střechu, takže při usínání člověk nehledí do čalouněného stropu, ale na opravdovou oblohu, která, pokud jste dostatečně daleko od civilizace, není „znečištěna“ takzvaným světelným smogem. Pro všechny případy jsou do vodorovné části stropního rámu integrované lampičky z LED diod.

„Jo, jenže co když si ráno budu chtít uvařit kafe nebo ukuchtit vajíčka?“ Dobrá otázka. Ve Volkswagenu jsou koumáci a mysleli i na tyto nezbytnosti. Caddy California totiž nabízí něco, čemu ve Volkswagenu říkají „mini kuchyně“. Ukrývá se částečně pod postelí a je přístupná zvenku, jakmile je otevřený kufr.

Foto: Volkswagen

Ať už vyrazíte na výlet kamkoliv, o ranní kávu a teplou snídani vás nikdo nepřipraví

Miniaturní kuchyňka je umístěna na posuvných jezdcích, přičemž horní část obsahuje plynový vařič s větrným štítem. Spodní část už je vyhrazena především příborům a dalšímu náčiní.

Aby Caddy lépe zvládal rodinné výlety, navrhli ve Volkswagenu také stan, který úplně přesně pasuje k autu, a dokonale tak na něj navazuje. Tím pádem se dva lidé bez problému vyspí v autě a druzí dva zase ve stanu.

Caddy California bude dostupný ve dvou variantách – kratší verze o délce 4,5 metru, delší má potom 4,85 metru. Volit lze mezi dvěma motory TDI, a sice verzi s výkonem 74 koní, respektive 120 koní. Bude také možné si připlatit za pohon všech kol, pro ty, kteří rádi kempují mimo „vyšlapané“ cesty.

V interiéru si pak lze přiobjednat moderní digitální přístrojový displej nebo systém infotainmentu s desetipalcovým displejem. Tento kempingový parťák bude také dostupný s armádou až 19 bezpečnostních systémů, včetně systému částečně autonomní jízdy. Standardní Caddy California se dostane na trh již koncem tohoto roku, prodloužená varianta bude následovat začátkem toho příštího.

Reklama

Související témata:
Načítám