Hlavní obsah

Závodní tragédie: Při testování na Chorvatskou rallye se zabil pilot Craig Breen

Foto: Hyundai Motorsport

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závodění je velká zábava, ale nese s sebou také obrovská rizika – zvlášť na vrcholné úrovni, kde se jezdí opravdu na plný plyn. A i když aktivní i pasivní bezpečnost závodních speciálů dosahuje skvělé úrovně, některým nehodám s tragickými následky se prostě zabránit nedá.

Článek

Třiatřicetiletý irský jezdec Craig Breen dnes zemřel při nehodě během testování před Chorvatskou rallye, čtvrtým dílem mistrovství světa v automobilových soutěžích. Jeho tým Hyundai Motorsport uvedl, že havárie se stala po poledni místního času. Spolujezdec James Fulton vyvázl bez zranění.

„Hyundai Motorsport s hlubokým zarmoucením potvrzuje, že Craig Breen dnes přišel o život při nehodě během testování před Chorvatskou rallye. Spolujezdec James Fulton nebyl při incidentu, který se stal krátce po poledni místního času, zraněn. Hyundai Motorsport zasílá upřímnou soustrast Craigově rodině, přátelům a mnoha jeho fanouškům,“ uvedl tým. Server motorsport.com napsal, že Breen se svým vozem vyletěl ze silnice a stranou řidiče narazil do ohradníku.

Foto: Hyundai Motorsport

Craig Breen byl velmi talentovaný závodník, u Hyundai Motorsport sloužil svou první sezonu.

Irský pilot se měl letos účastnit jen vybraných světových rallye a v Chorvatsku se připravoval na svůj druhý start v sezoně. V únoru na sněhu ve Švédsku skončil Breen druhý a vyrovnal svůj nejlepší výsledek v šampionátu WRC, jehož v předchozích letech dosáhl pětkrát. V MS debutoval v roce 2009 a za volantem vozů značek Ford, Peugeot, Citröen a Hyundai absolvoval celkem 81 soutěží. Na stupně vítězů se dostal osmkrát, na výhru nedosáhl. Po většinu své kariéry se musel vyrovnávat s úmrtím svého spolujezdce Garetha Robertse. Ten zahynul na sedačce vedle Breena v roce 2012 na Sicílii.

Chorvatská rallye se na asfaltových tratích s centrem v metropoli Záhřebu pojede od 20. do 23. dubna.

Reklama

Související témata:
Načítám