Hlavní obsah

Podivný vůz s přídí teréňáku je dílem Mercedesu a rappera will.i.am

Foto: Mercedes-Benz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvalitní výuka nejmodernějších technologií ve školách zaostává, ale jaké je řešení? Rapper will.i.am využil partnerství s Mercedesem-AMG a vytvořil unikátní projekt will.i.AMG, jehož prodejem zafinancuje rozvoj výuky vědeckých, technických, matematických a uměleckých oborů v amerických školách. Podporuje vše, co pomáhá vývoji nových aut.

Článek

Co vytvoříte, když spojíte legendární Gelandewagen se sportovně-luxusním čtyřdveřovým mercedesem? To zřejmě nikoho nenapadlo až do dnešních dnů, kdy se bláznivá vize stává realitou! Mercedes-Benz představuje nový exkluzivní prototyp jménem will.i.AMG (s přezdívkou "The Flip") navržený ve spolupráci s americkým rapperem will.i.amem, novým ambasadorem značky. Unikátní projekt má navíc důležitější poslání než pouze ohromovat.

Americký rapper will.i.am, vlastním jménem William James Adams Jr., je novou tváří elektrifikovaných modelů AMG a ve spolupráci se sportovní divizí Mercedesu vytvořil speciální projekt s chvályhodným posláním. Cílem jedinečného konceptu will.i.AMG je pomoci s rozvojem nové generace a financovat studium žáků na amerických školách v centrech měst při seznamování se s nejmodernějšími technologiemi zítřků.

Foto: Mercedes-Benz

Ohromující projekt se jmenuje Mercedes-AMG will.i.AMG concept a bude financovat výuku vědy, technologií, inženýrství, umění a matematiky v amerických školách

„Vyrostl jsem v ghettu. Vyrostl jsem s hip-hopem. Poslouchal jsem legendární umělce rapovat o mercedesech, takže vždy bylo snem jeden vlastnit. Pro spoustu dětí z amerických ghett je vlastnictví mercedesu symbolem pokroku a úspěchu,“ vysvětluje will.i.am. „Nyní jsem dosáhl svého cíle a posunul se ještě výše tím, že jsem vytvořil svou vlastní vizi vozu AMG.“

Partnerství zpěváka s německou automobilkou začalo s novým elektrifikovaným Mercedesem-AMG GT 63S E Performance 4-Door Coupé, a proto není překvapením, že nejnovější projekt zakládá na nejmodernějším čtyřdveřovém kupé. Charakteristické rysy výchozího modelu však poznáte pouze zezadu, protože jinak je will.i.AMG unikátem, jaký jsme u značky ještě nikdy neviděli.

Foto: Mercedes-Benz

Skutečnost, že koncept zakládá na produkčním čtyřdveřovém kupé Mercedes-AMG GT, zvenku prozrazují pouze koncová světla

Pozoruhodná tvář jedinečného mercedesu se inspiruje legendárním off-roadem třídy G a je doplněna nepřehlédnutelnými „sebevražednými“ dveřmi a panoramatickou střechou. Nezaměnitelný exteriérový design oslavuje i moderní „Gullwing“, tedy kupé SLS AMG. Specialitou je i nový znak s medvědí tváří jménem „Bear Witness“. Ten se objeví i na nové limitované kolekci oblečení a módních doplňků.

Automobilka ani will.i.am k nejnovějšímu konceptu neuvedli technické parametry, ale rapper uvádí, že ani neplánoval sahat na techniku vozu. Věří, že divize AMG dělá ty nejlepší motory. Předpokládá se, že koncept vychází z vrcholného plug-in hybridního čtyřdveřového kupé AMG GT s 831 koňmi (620 kW) a 1 400 newtonmetry. Podrobnosti nám odhalí až šestidílný dokument „Drive“, vyprávějící o vzniku konceptu, jež bude mít premiéru na letošním filmovém festivalu v Cannes.

Foto: Mercedes-Benz

Americký rapper will.i.am vyrostl v ghettu a o luxusních mercedesech snil už od dětství

will.i.am vytvářel unikátní auta i v minulosti, přičemž to dělá pro dobrou věc. Jménem své iniciativy I.am.auto inspiruje děti k získání zájmu o techniku a studium technických oborů. Zisk z prodeje nejnovějšího projektu will.i.AMG tak půjde ve prospěch rapperovy nadace i.am angel Foundation a bude financovat školní výuku vědy, technologií, inženýrství, umění a matematiky. Jedinečné kupé už navíc má nového majitele – will.i.AMG koupila přímo divize Mercedes-AMG. Je totiž potřeba dodat, že na vývoji vozu nepracovali inženýři Mercedesu-AMG, ale slavní tuneři z West Coast Customs.

Reklama

Související témata:
Načítám