Hlavní obsah

VW Multivan proměníte v ložnici na kolech za pár desítek tisíc. Spací set už lze objednat, umí zpříjemnit i venkovní kratochvíle

Foto: Volkswagen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud ve svém Multivanu tu a tam rádi přespíte, ale obytná California je pro vás příliš velkým luxusem, máme řešení. Do českého konfigurátoru dorazily rovnou dva spací pakety.

Článek

Nedávno jsme avizovali příjezd zbrusu nového Volkswagenu California. To je plnohodnotný bydlík pro náročnější dobrodruhy, kteří mají dodávku jako svůj druhý domov. Nová generace stojí na základech Multivanu T7 Long a představí se závěrem srpna na výstavě v Düsseldorfu. Jenže jsou tu i zákazníci, kteří poctivý obytňák nevyužijí, přesto v autě občas rádi přespí. Také pro ty má společnost VW Užitkové vozy řešení.

Na přání lze totiž Multivan T7 vybavit tzv. paketem pro přenocování, jenž zahrnuje skládací matraci, možnost zatemnění oken včetně panoramatické střechy, ventilační mřížku (pro přední boční okna) a schránku pro uložení všech prvků spacího paketu, abyste je nevozili na volno třeba v zavazadlovém prostoru. Komu by to nestačilo, ten může sáhnout ještě po rozšířeném balíčku Plus, jenž dále dodává kempovací židle a stůl. Někdo partičku „člobrda“?

„Paket pro přenocování umocňuje všestrannost modelu Multivan. Po sklopení matrace vznikne komfortní lůžko a pronikání světla i nežádoucím pohledům zvenčí zabrání zatemňovací prvky připevněné k oknům. Verze Plus nabízí navíc příjemné posezení pod širým nebem v okolí vozu,“ říká k novince Mirka Cimrová, ředitelka divize VW Užitkové vozy.

Zajímavé je, že součástí bydlíků na kolech se pozvolna stávají i elektrifikované pohony. Nový VW California může být díky platformě MQB klidně plug-in hybridem, obytné provedení chystá i čistě elektrická dodávka ID. Buzz. Trakční baterie v útrobách tady nemusí sloužit jen k elektrické jízdě, ale také coby zdroj energie třeba při dobrodružstvích mimo civilizaci. V případě elektromobilu ale raději s mírou…

První zákazníci už mohou spací sety objednávat. Základní verze stojí 70 472 Kč, sofistikovanější provedení s posezením vyjde na 82 372 Kč. Volkswagen říká, že jde o ideální řešení pro letní festivaly, víkendové výlety či jakoukoli jinou spontánní akci.

Reklama

Načítám