Hlavní obsah

Vládní balíček úspor obsahuje i konec podpory luxusních aut, pro podnikatele platí nově limit dvou milionů

Foto: Bentley

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Běžného motoristy se bezprostředně týká výrazné zdražení dálničních známek. Vládní balíček však obsahuje ještě minimálně jednu důležitou změnu. A rozumnou, sluší se dodat.

Článek

Česko dnes žije čerstvě oznámeným balíčkem úsporných opatření, o už zmíněné zvýšené sazbě za dálniční známku jste už určitě slyšeli. Ve vládou zveřejněných materiálech však číhá ještě jedna novinka, která českého motoristu nepochybně zaujme. Toho obyčejného se sice netýká, za rozumnou bychom ji však považovat mohli.

Vláda se totiž rozhodla ukončit podporu drahých a luxusních aut. Co to konkrétně znamená? Daňová uznatelnost při nákupu osobního auta pro podnikatele bude nově omezena jen na první dva miliony z ceny vozu. „Motiv k této změně je jasný - vznikaly často situace, kdy si podnikatelé pořizovali luxusní vozy k soukromému užívání, čímž se ovšem vytrácí původní záměr daňového zvýhodnění nákupu automobilů takzvaně na firmu,“ stojí v materiálu, který dnes zveřejnila vláda.

Tak co? Souhlasíte? Nebo je podle vás nový limit nespravedlivý, omezující? Napište nám v diskuzi! A pokud vás zajímá kompletní přehled nových vládních opatření, mrkněte na tento článek.

Reklama

Související témata:
Načítám