Hlavní obsah

Tatra do armády i civilu: Excalibur Army dodá 200 vozů do Spojených arabských emirátů

Foto: Czechoslovak Group

Podvozky Tatra patří k té nejlepší dopravní technice proslavené nejen robustností a terénními schopnostmi, ale také obrovskou variabilitou – lze na nich postavit celou řadu vozidel jak pro civilní, tak i armádní využití. To ostatně potvrzuje čerstvá obří zakázka pro Excalibur Army.

Článek

Česká společnost Excalibur Army podepsala se společností Resource Industries ze Spojených arabských emirátů (SAE) smlouvu na výrobu a dodání 200 vozů na podvozcích Tatra. Kontrakt za 77 milionů eur (1,8 miliardy Kč) firmy oznámily na mezinárodním zbrojařském veletrhu IDEX 2023. V tiskové zprávě to dnes uvedl holding Czechoslovak Group, jehož je Excalibur součástí.

Resource Industries podle dohody vyrobí a dodá na trh vozidla na podvozcích Tatra pro vojenské i civilní účely. Součástí kontraktu je i dodávka vyprošťovacích a odsunových vozidel Treva 30.

Firmy také do budoucna počítají s další spoluprací. Resource Industries se stane držitelem exkluzivních práv na výrobu, distribuci a prezentaci vozidel na podvozcích Tatra Force pro Spojené arabské emiráty, včetně zajišťování servisních služeb a náhradních dílů. Resource Industries bude vozidla na podvozcích Tatra montovat ve vlastním výrobním závodě přímo v SAE.

Foto: Czechoslovak Group

200 kusů vojenských i civilních vozů Tatra dodá Excalibur Army zákazníkovi ze Spojených arabských emirátů

Excalibur Army je výrobcem a prodejcem těžkých vojenských vozidel, náhradních dílů, zbraní, munice a dalšího vojenského vybavení. Zaměřuje se na vývoj a výrobu moderních pozemních pancéřovaných a speciálních vozidel, a dále na servis a modernizaci pozemní vojenské techniky. Podnik má zákazníky po celém světě a spolupracuje s renomovanými světovými producenty bezpečnostních technologií.

Resource Industries je přední firmou působící v obraném sektoru na Blízkém východě. Nabízí širokou škálu produktů a služeb, jako je výroba, vývoj, výzkum a logistika v oblasti vojenských vozidel, bezpilotních leteckých systémů, zbraní a speciálních elektronických zařízení.

Reklama

Související témata:
Načítám