Hlavní obsah

SUV od Ferrari způsobí pozdvižení! Podívejte se na první snímky Purosange

Foto: Ferrari

Nové velké Ferrari vypadá na první pohled hodně dynamicky a docela naštvaně

Ferari Purosangue ještě oficiálně neexistuje, ale stejně jde o nejkontroverznější ferrari současnosti. A těžko říct, jestli nějaké jiné SUV vzbuzuje tolik otázek mezi budoucími majiteli, ale i mezi zapálenými fanoušky, kteří si ho přitom stejně nikdy nekoupí.

Článek

Jisté jsou jen dvě věci – tohle je první oficiální teaserová fotka a Purosangue bude mít premiéru ještě letos. Obojí nám Ferrari potvrdilo. Obrázek uveřejnilo na svých sociálních sítích a dodalo: „Čekejte na opravdovou změnu. Vše se dozvíte později v tomto roce.“ A přímo v hlavním popisku k fotce pak stojí, že je automobilka ráda, že může potvrdit, že (některé) zvěsti jsou pravdivé.

Neoficiální, ale jisté je také to, že nepůjde jen o přepracované Maserati Levante, jak jste se možná někde mohli dočíst, ve skutečnosti půjde o úplně nový model postavený na nové podvozkové platformě. Je pravda, že testovací muly měly maskování v podobě panelů karoserie z Levante a že si technici dali záležet, ale při bližším zkoumání bylo jasné, že celkové proporce nesedí. Stačí se podívat na špionážní fotky důkladně.

A teď už jsou ale na internetu k nalezení nové fotky, kdy už nejde o testovací muly, ale důkladně zamaskované prototypy. A je jen otázkou, jestli z nich bude Ferrari snímat maskování postupně, nebo jestli si to nechá na grandiózní finále.

Foto: Ferrari

Ferrari už před časem unikly snímky Purosangue přímo z továrny a nový oficiální teaser potvrzuje jejich autentičnost

Teď už rozhodně víme, že Purosangue bude mít motor uložený vpředu uprostřed a že ho bude pohánět jak vidlicový dvanáctiválec, tak hybridní verze s šestiválcem, která už byla představena v modelu 296 GTB. Připomínáme, že se bavíme o parametrech 830 koní a 740 Nm, a není těžké mít kacířské úvahy o tom, jestli tenhle zajímavý motor nebude náhodou pro SUV vhodnější, protože elektromotor a masivní točivý moment by mohly odvést spoustu užitečné práce.

Také je třeba připomenout, že v Maranellu opakovaně tvrdí, že to bude Ferrari se vším všudy a že podle fotografií, které (možná) utekly z továrny, a podle testovacích mul, to nebude megalomanské SUV, jak se mnozí obávali, ale spíš větší auto ve stylu Ferrari FF. Ostatně i název Purosangue, tedy „Plnokrevník“, zní slibně, ne?

Porsche i Lamborghini ukázaly, že jejich Cayenny a Urusy fungují (nejen na silnici, ale hlavně obchodně), tak proč by nemělo i Ferrari. Co na tom, že zesnulý šéf FCA Sergio Marchionne kdysi řekl: „SUV od Ferrari? Nejdřív byste mě museli zastřelit!“

Reklama

Související témata:
Načítám