Hlavní obsah

Novinka z Mladé Boleslavi: Škoda zahájila výrobu Enyaq Coupé iV. Elegantnější varianta má lepší dojezd

Foto: Škoda Auto

Česká Škoda Auto v hlavním výrobním závodě v Mladé Boleslavi spustila sériovou výrobu nové stylovější SUV-kupé varianty elektrického Enyaqu iV. Elegantnější sourozenec první čistě elektrické škodovky s efektivnější aerodynamikou a delším dojezdem se montuje na stejné výrobní lince jako standardní Enyaq iV nebo nejnovější Škoda Octavia.

Článek

Automobilka Škoda Auto nám 31. ledna 2022 oficiálně představila slibovanou novou variantu elektrického Enyaqu iV se stylovou karoserií SUV-kupé a dnes, po necelých čtrnácti dnech od slavnostního debutu v pražské Lucerně, nás informuje, že v hlavním výrobním závodě v Mladé Boleslavi zahájila sériovou výrobu.

Novou elektrickou Škodu Enyaq Coupé iV začala mladoboleslavská továrna vyrábět na stejné výrobní lince jako montuje nejnovější Octavii a standardní Enyaq iV, přičemž očekává, že každý den dokončí více než 120 nových kusů elegantního SUV-kupé. Škoda Auto navíc očekává, že stylovější varianta Enyaqu iV osloví nové zákazníky a zvýší už tak velký zájem o první výhradně elektrický model značky.

Foto: Škoda Auto

V mladoboleslavské továrně se Škoda Enyaq Coupé iV vyrábí na stejné výrobní lince jako standardní Enyaq iV a nejnovější Octavia

Škoda Enyaq iV poprvé vstoupila na evropský trh jen krátce po oficiálním představení v Praze začátkem září 2020 a od té doby autorizovaní prodejci zaevidovali více než 100 tisíc objednávek. V minulém roce automobilka vyrobila už padesátitisící vůz a nyní produkci navyšuje o nový Enyaq Coupé iV. Největší zájem o zatím jedinou čistě elektrickou škodovku mají zákazníci v Německu, Norsku a Nizozemsku.

Nová Škoda Enyaq Coupé iV vyjma stylovějšího exteriérového designu zákazníkům nabízí také propracovanější aerodynamiku s účinnějším součinitelem odporu vzduchu 0,234. Díky tomu se inženýrům povedlo prodloužit maximální dojezd až na 545 kilometrů podle WLTP. Pod svažující se střechou v zadní části navíc zůstal dostatečně prostorný zavazadelník o objemu 570 litrů.

Reklama

Načítám