Hlavní obsah

Škoda Auto za devět měsíců zvýšila provozní zisk o více než 47 procent

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Škoda Auto za devět měsíců letošního roku zvýšila provozní zisk na 1,26 miliardy eur (31,1 miliardy Kč) z 856 milionů eur před rokem.

Článek

Hospodaření podpořil růst objemu prodeje a také vyšší ceny. Ve své výsledkové zprávě to dnes oznámil mateřský koncern Volkswagen. Tomu od ledna do září provozní zisk ale klesl.

Tržby mladoboleslavská automobilka zvýšila na 19,659 miliardy eur (485,8 miliardy Kč) z 15,181 miliardy eur před rokem. Firma ale upozornila, že na výsledky měly negativní dopad kurzové vlivy, vyšší náklady a rovněž útlum aktivit v Rusku. Škoda už dříve uvedla, že odbyt jejích aut se meziročně zvýšil o 17,9 procenta na 642 200 vozů.

Škoda Auto provozuje tři výrobní závody v České republice, výrobní kapacity má také v dalších zemích, například v Číně a Indii. Loni v důsledku invaze ruských vojsk na Ukrajinu ukončila aktivity na ruském trhu. V březnu oznámila, že kvůli ukončení obchodních aktivit a výroby v Rusku loni přišla téměř o 700 milionů eur.

Celému koncernu Volkswagen za tři čtvrtletí klesl provozní zisk meziročně o sedm procent na 16,2 miliardy eur. Tržby ale koncern zvýšil o 16 procent na 235,1 miliardy eur.

Reklama

Související témata:
Načítám