Hlavní obsah

Renault poodhaluje kompaktní SUV Austral

Foto: Renault

Renault poprvé ukázal své chystané kompaktní SUV nazvané Austral, které sdílí techniku s novým Nissanem Qashqai. Kompletní premiéra Australu by měla proběhnout na jaře, už nyní víme, že v nabídce budou výhradně hybridní benzinové motory, přičemž nejsilnější nabídne výkon 200 koní.

Článek

Austral, odvozený z latinského slova pro „jižní“, v nabídce francouzské automobilky nahrazuje obdobně laděný model Kadjar. Novinka, která pojme pět cestujících, svého předchůdce o pár milimetrů přerostla – na délku nový model měří 4,51 metru. Zbývající parametry si výrobce schovává na světovou premiéru, která by měla proběhnout letos na jaře.

Co je jisté, jsou výhradně elektrifikované zážehové motory. Zatím jsou potvrzeny tři: nová generace motoru E-Tech hybrid, dále mild-hybridní motor 1.3 TCe 12V a nový mild-hybridní motor 1.2 TCe 48V. Posledně jmenovaný agregát se u značky Renault objevuje vůbec poprvé.

Přesné parametry motorů si Renault rovněž nechává na světovou premiéru, koncem loňského roku představený Nissan Qashqai, se kterým Austral sdílí techniku, nabízí dvě verze třináctistovky o výkonech 140 koní a 240 Nm a 158 koní a 260 Nm. Renault ale slibuje ještě výkonnější provedení, nejsilnější verze bude mít pod kapotou rovných 200 koní (147 kW).

Austral, postavený na modulární platformě CMF-C, se bude vyrábět ve Španělsku společně s Nissanem Qashqai, se kterým sdílí technický základ.

Foto: Renault

Renault Austral nyní absolvuje poslední testy před zahájením sériové výroby

Sériová podoba nového SUV s logem kosočtverce se ukáže letos na jaře, zahájení prodeje by v Evropě mohlo přijít již během letních měsíců. Automobilka zatím finalizuje jízdní zkoušky.

„Nové SUV Renault Austral nyní projede Francií, Španělskem, Německem a Rumunskem, aby se ověřila platnost předem provedených simulací. 900 řidičů tak ujede 600 000 km v reálných podmínkách na otevřených silnicích a dalších 1 400 000 km na testovacích okruzích,“ uvedla tisková mluvčí českého zastoupení Renaultu Jitka Skaličková.

Reklama

Načítám