Hlavní obsah

Příprava na Legendy, protivzdušná Tatra a vzpomínka na Tinu Turner – Týden na Garáži

Foto: Lukáš Kukla

Další týden plný novinek a zajímavostí je za námi, proto pro vás máme jako vždy náš užitečný souhrn, aby vám žádná z nich neunikla. Tak pojďme rovnou na to!

Článek

Tento týden se nesl v duchu intenzivních příprav na motoristickou slavnost Legendy, která na pražském Výstavišti v Holešovicích začíná právě nyní a trvá až do neděle, takže pokud nemáte jiné plány, můžete se hned sbalit a vyrazit na výstavu těch nejkrásnějších aut, která jsou v České republice k vidění. Všechna lákadla a informace můžete nasát z našich tematických článků.

Jednou z novinek představených na místě bude také nová varianta elektromobilu automobilky Škoda – Enyaq iV ve vrcholné verzi Laurin & Klement. Ta přináší nejen širokou komfortní výbavu a propracovaný interiér s luxusním nádechem, ale také technická vylepšení v podobě výkonnějšího elektromotoru a baterie s vyšší kapacitou. A pokud vás elektrický Enyaq zaujal a rádi byste si vyzkoušeli život s ním, prezentovali jsme vám také nejsnazší cestu, jak si ho pořídit domů.

Foto: Škoda Auto

Vrcholný Enyaq 85 Laurin & Klement nabízí luxusnější interiér a výkonnější elektrické pohonné ústrojí.

Mezi další důležité novinky patřilo zcela nové BMW řady 5, bavorská klasika ve zcela moderním (tedy silně digitalizovaném a více či méně elektrifikovaném) pojetí, modernizovaný kompakt Opel Corsa a vlajkové SUV Volkswagen Touareg a v neposlední řadě super gran turismo Aston Martin DB12, nad kterým by slintal i James Bond.

Foto: Aston Martin

Další čtyřkolový skvost z dílny Aston Martin. DB12 je však nejen krásný, ale se svými 680 koňmi také pekelně rychlý!

Hlavní hvězdou tohoto týdne však byla vojenská Tatra 815 ve verzi pro protivzdušnou obranu (PVO), tedy se speciální nástavbou s protiletadlovým raketovým systémem, radiostanicí a velitelským stanovištěm. To je skutečně stroj, který si takhle zblízka jen tak neprohlédnete!

V neposlední řadě jsme zavzpomínali na zesnulou zpěvačku Tinu Turner, respektive jsme připomněli zajímavý osud jejích dvou jaguarů, které měla v garáži.

Snad jste si s námi jízdu uplynulým týdnem užili a už nyní se můžete těšit na další nálož novinek a zajímavostí, kterou pro vás chystáme na týden nadcházející!

Reklama

Související témata:
Načítám