Hlavní obsah

Plánujete udělat si řidičák na motorku? – Týden v Garáži

Foto: Jiří Čermák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je poslední víkend před vypuknutím letošních letních prázdnin a my vám již tradičně přinášíme přehled toho nejzajímavějšího a nejdůležitějšího z uplynulého týdne. Vzhledem k narůstající popularitě motorek na českých silnicích se vás navíc ptáme, zda si plánujete udělat řidičák na motorku, nebo zda už jej máte?

Článek

Zájem Čechů o jízdu na motorkách nepolevuje. V časech, kdy se výrobci automobilů potýkají s problémy v dodavatelských řetězcích, se výrobcům i prodejcům motocyklů daří trhat rekordy. Letošní sezóna se již rozjela naplno a už nyní aspiruje na třetí nejúspěšnější rok v řadě. Nejčastějšími důvody přesedání na motorky přitom jsou nižší provozní náklady, svobodnější pohyb na silnicích nebo skutečnost, že motorky jsou prostě zábavné.

Nepřetržitě rostoucího zájmu čtenářů o motorky si všímáme i my na Garáži. V návaznosti na to jsme vám v uplynulém týdnu přinesli nový kvíz s cvičnou teoretickou zkouškou skládající se z otázek na téma motorek z testového souboru pro autoškoly. Zvládnete uspět v zásadách bezpečné jízdy, aniž byste udělali jedinou chybu? Současně nás zajímá, jaký je váš postoj k řidičáku na motorku.

Zvažujete udělat si řidičák na motorku?
Řidičák na motorku už mám a jezdím pravidelně
61,6 %
Ano, už dlouho o tom přemýšlím
34,2 %
Ne, mám z toho respekt. Raději zůstanu u aut
4,2 %
Celkem hlasovalo 1314 čtenářů.

A u motorek ještě chvíli zůstaňme, protože v minulých dnech jsme vám přinesli zážitky ze svezení na unikátním úmyslně zapomenutém prototypu Jawa 350 OHC z roku 1946. V dobách, kdy Jawa vyráběla pouze dvoudobé motocykly, mohl nový model s čtyřdobým motorem změnit šance značky ve světě, ale nakonec bohužel nedostal šanci. Zájemce o nové motorky pak jistě zaujme Honda NT 1100 s automatickou dvouspojkovou převodovkou.

Pořád vás nic nepřesvědčilo k jízdě na motorkách a raději zůstanete věrní plechovkám na čtyřech kolech? Pokud zrovna vybíráte novou ojetinu, připravili jsme pro vás přehled překvapivých hitů autobazarů. Jsou to auta, která jako nová měla špatnou pověst, ale staly se z nich skvělé ojetiny. A jestli koupíte auto s neznámou servisní historií, raději vyměňte všechny kapaliny včetně chladicí. Poradíme vám, jak servisovat chlazení vašeho vozu.

Foto: Jan Čejchan

Jawa 350 OHC dnes dělá velkou parádu jako cenný veterán. Podobnou parádu by ale bývala dělala hned po válce na světovém trhu, kdyby se dostala do výroby

Říkáte, že už máte vaše auto připravené i do horkých dnů a připravujete se na dovolenou? S blížícími se letními prázdninami jsme pro vás našli 10 nejlepších autokempů v Česku, kde ještě můžete zkusit ulovit volný termín. Za jejich hodnocení přitom jsou zodpovědní sami návštěvníci.

Nudíte se a stále nemáte program na tento víkend? Podívejte se na naše tipy na auto-moto akce o následujícím volnu.

Reklama

Související témata:
Načítám