Hlavní obsah

Tip na víkend: Z Prahy do Athén vyrazí krásní veteráni. Na startu potkáte hvězdy motorsportu a můžete soutěžit o prima ceny

Foto: Oldtimer Express

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 4. května odstartuje Oldtimer Express Praha-Athény, unikátní akce pro vlastníky a milovníky historických vozů. Na start jsou srdečně zváni všichni motorističtí fandové.

Článek

Akce Oldtimer Express 2024 je vytrvalostní jízdou českých veteránů, které během pěti dnů cestou do Athén překonají skoro 2 500 kilometrů. Vše odstartuje v sobotu ráno od Národního technického muzea v Praze, odkud budou mezi 7. a 10. hodinou jednotlivé posádky vyrážet.

Přijít se podívat můžete i vy, vstupné je zdarma. A co víc, odnést si můžete i jednu ze sympatických cen. Třeba vstupenky na Mistrovství světa superbiků na mosteckém autodromu (o víkendu 19. až 21. července) nebo tankovací kartu s kreditem na 10 000 Kč od společnosti Orlen.

Pozvánka na letošní Oldtimer Express 2024.Video: Oldtimer Express

Plejáda automobilů bude vskutku pestrá – porsche, jaguary, BMW, mercedesy, ale třeba i ferrari, a dokonce jeden Trabant! Zakladatel a duchovní otec Oldtimer Expressu Josef Zajíček také pojede, a to rovnou kabrioletem BMW 327 z roku 1941. Na startu však budou i starší kousky – Praga Piccolo (1938) nebo ještě o rok starší Aston Martin 15/98. Fandové se tedy rozhodně mají na co těšit!

Foto: Oldtimer Express

Startovní pole bude vskutku pestré.

Aby toho nebylo málo, slavnostního startu se zúčastní i velká esa motoristického sportu. Dorazí například pětinásobný vítěz 24 hodin Le Mans a někdejší pilot F1 Emanuele Pirro, česko-slovenská závodnice a držitelka Ceny Elišky Junkové Katarína Kývalová nebo Gregorio Lavilla, bývalý motocyklový závodník a šéf světového šampionátu WorldSBK. A prý se ukáže ještě jedno překvapení se zvučným jménem, které nám ale organizátoři zatím nechtějí prozradit.

Foto: Oldtimer Express

Kde Oldtimer Express zastaví, tam vzbudí velké pozdvižení.

Účastníky historické akce čeká celkem pět etap, které je provedou rakouskými a slovinskými Alpami, jadranským pobřežím, Černou Horou, Albánií a samozřejmě Řeckem. Připraveny jsou i nejrůznější zastávky a výzvy – třeba soutěžní jízda pravidelnosti na závodním okruhu Grobnik v chorvatské Rijece nebo absolutní závěr v Athénách na starověkém stadionu Panathinaikos.

Foto: Oldtimer Express

Na své si přijdou fandové aut všeho druhu.

Pokud tedy na sobotu ještě nemáte program, určitě se k Národnímu technickému muzeu v Praze přijďte podívat. Bude to stát za to!

Načítám