Hlavní obsah

Obrovský kufr nebo sedm míst, diesel či benzin: Renault má pro početné rodiny skvělou novinku

Foto: Renault

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka Renault rozšiřuje svou nabídku užitkových aut pro osobní použití o významně prostornější a variabilnější Grand variantu oblíbeného Kangoo. O kolik víc prostoru nabídne?

Článek

Běžná rodinná auta už dávno vyklidila pole a na jejich místo nastoupily dodávky – ty jsou už dnes tak civilizované, tedy pohodlné, příjemné a dobře vybavené, že si rozdílu skoro nevšimnete. A nejnovějším přírůstkem je Grand Kangoo ze stáje Renault.

Třetí generace užitkového Kangoo je s námi již přes dva roky a za tu dobu si vůz získal spoustu spokojených zákazníků, nyní se jich do fronty postaví ještě víc. Osobní Grand Kangoo je prodloužené o 42 cm (celkem měří na délku 4,91 m), což vytváří větší vnitřní prostor přístupný o 18 cm delšími bočními posuvnými dveřmi na obou stranách (ty zadní se otevírají do stran a jsou dělené na „jedna třetina / dvě třetiny“).

Foto: Renault

Nové Kangoo se proslavilo inovativním řešením pojmenovaným „Otevři se, sezame!“, které díky absenci B-sloupku na straně spolujezdce usnadňuje přístup z boku do nákladového prostoru a převoz dlouhých předmětů (sedačka spolujezdce jde totiž zcela sklopit do podlahy). To je však dostupné pouze pro krátkou verzi užitkové varianty.

Grand Kangoo bude dostupné v pěti-, ale také sedmimístné variantě (do třetí řady pohodlně nastoupí a usadí se i vzrostlý dospělák) – přitom v druhé a třetí řadě jsou jednotlivé sedačky, které lze samostatně posouvat, sklápět a vyjímat, což prý dohromady vytváří až 1 024 možných variant uspořádání vnitřního prostoru (Nechtěli bychom být člověkem, který ty možnosti musel počítat!).

Foto: Renault

Ve druhé a třetí řadě jsou jednotlivé sedačky, na každou lze upevnit dětskou sedačku. Kdo potřebuje MPV!

V sedmimístném uspořádání zůstává za třetí řadou sedadel ještě 500 litrů prostoru, když obě řady vyjmete a sklopíte sedačku spolujezdce, máte z Grand Kangoo hned rozený stěhovák nabízející 3 750 litrů prostoru a možnost naložit předměty dlouhé až 3,11 metru. Spací úprava tedy nebude vůbec žádný problém…

Foto: Renault

Variabilita a prostornost interiéru je skutečně výjimečná.

Nové Kangoo je i ve verzi Grand vybavené moderními technickými a komfortními vychytávkami, jako je dvouzónová klimatizace, digitální přístrojový štít nebo dotykový infotainment s širokou online funkcionalitou a mobilní konektivitou, chybět nesmí ani balík 14 sofistikovaných jízdních asistentů, které zvyšují bezpečnost a usnadní jízdu po dálnici i parkování.

Foto: Renault

Za volantem Kangoo najdete komfort (skoro) jako v osobním autě.

Jako první se představila elektrická verze, která s baterií o kapacitě 45 kWh ujede na jedno nabití až 265 km, ale vás jistě víc zajímá, že si Grand Kangoo budete moci pořídit i s výkonným 130koňovým turbobenzinovým čtyřválcem (spojeným se sedmistupňovým dvouspojkovým automatem) nebo úsporným 95koňovým turbodieselem (v kombinaci se šestistupňovým manuálem).

Početné rodiny a všichni s prostorově náročným životním stylem by tak měli zpozornět, protože Grand Kangoo by mohlo být auto právě pro ně. Klíčová neznámá je však cena – ta ještě nebyla uveřejněna, protože Grand Kangoo bude možné objednat až ke konci roku a první auta dorazí k zákazníkům na počátku roku 2024.

Pětimístné Kangoo ale můžete mít už teď. Jeho kufr nabízí 775 litrů prostoru, případně až 3 500 litrů v maximální variantě (sklopená zadní sedadla i sedadlo spolujezdce). Jeho ceník začíná na částce 590 000 Kč (TCe 100 s manuálem), za diesel (Blue dCi 95 s manuálem) připlatíte 40 tisíc.

Načítám