Hlavní obsah

Nový rodinný Mercedes cílí na lidi, kteří neholdují gaučování, a představí se už za měsíc

Foto: Mercedes-Benz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už přibližně za měsíc se oficiálně představí nový Mercedes-Benz Třídy T, prémiové rodinné MPV pro soukromé zákazníky se zájmem o aktivní životní styl. Značka s trojcípou hvězdou se chystá přenést charakteristickou „prémiovost“ svých modelů i do světa kompaktních MPV pro cesty do měst i za dobrodružstvím.

Článek

Rodinná MPV nejsou mrtvá! Mercedes-Benz již brzy rozšíří svou modelovou řadu o zbrusu novou Třídu T, která spojí kompaktní vnější rozměry s bohatým vnitřním prostorem. Automobilka s trojcípou hvězdou ve znaku přitom přípravy nové Třídy T poprvé oznámila už v roce 2020, přičemž vloni na to navázala designovou studií čistě elektrické varianty jménem Concept EQT.

Nyní nám Mercedes ukazuje první upoutávku a navíc oznamuje, že žhavou novinku pro prakticky smýšlející zákazníky představí již brzy – konkrétně 26. dubna ve 14:00. Digitální slavnostní debut se uskuteční na internetové platformě Mercedes me media a značka slibuje, že s tímto zcela novým modelem nabídne prémiové MPV pro aktivní život.

Foto: Mercedes-Benz

Nový Mercedes-Benz Třídy T se poprvé ukázal na skice v roce 2020

Už slavnostní premiérou se značka zaměří na hlavní cílovou skupinu zákazníků a ponoří se do rozmanitého světa rodin a lidí se zájmem o aktivní trávení volného času. Mercedes zatím tají podrobnosti, ale uvádí, že nová Třída T spojí sportovně emocionální design s velkorysým prostorem v interiéru, praktickými posuvnými dveřmi, skvělým komfortem, nejmodernější konektivitou, bohatou výbavou a bezpečností.

Mercedes plánuje přenést svou typickou „prémiovost“ i do segmentu kompaktních MPV pro soukromé zákazníky, při tom cílí na všechny členy rodiny. Důležitou vlastností nové Třídy T bude i variabilita interiéru, čímž značka naznačuje konfigurovatelnost interiéru nad rámec sklopení nebo vyjmutí sedadel.

Podrobnější informace nám však Mercedes sdělí až při oficiálním představení, přičemž zatím nevíme, zda odhalí celou řadu Třídy T, nebo pouze některé varianty. Připomínáme, že oficiální debut je naplánován na 26. dubna 2022 ve 14:00.

Reklama

Související témata:
Načítám