Hlavní obsah

Nejprodávanější sporťák světa má české ceny! Je to nejlevnější cesta k plnotučnému osmiválci

Foto: Ford

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká ikona Ford Mustang je dlouhodobě nejžádanějším sportovním autem na světě. Sláva mu naštěstí nestoupla do hlavy, i v nové generaci je s pořádným motorem překvapivě dostupný.

Článek

V posledních letech jsme v automobilovém světě stále raději za věci, které zůstávají při starém. Ford Mustang sice dostal novou generaci, ta však ve velkém vychází ze svého předchůdce, jenž si u milovníků amerických muscle cars vysloužil mimořádnou oblibu. A tak i novinku koupíte coby kupé nebo kabriolet s plátěnou střechou, v obou případech navíc pohon obstarává charakterní pětilitrový osmiválec!

Proti předchůdci sice nový Mustang podražil, pořád je to ale nejdostupnější vůz s tak obrovskou strojovnou pod kapotou. Základní výbava GT startuje na částce 1 591 900 Kč, speciální edici Dark Horse dostanete od 1 871 900 Kč.

Mluvíme sice o základní výbavě, ta je ale nanejvýš bohatá. Ve standardu dostanete 19″ kola z lehkých slitin, brzdovou soustavu Brembo i samosvorný diferenciál. Novinkou je elektronická parkovací brzda, která však disponuje funkcí driftování se dvěma úrovněmi nastavení.

Foto: Ford

Nezapomnělo se ani na otevřenou verzi.

Mustang Dark Horse má ještě blíže ke světu závodních aut, dostává přepracované odpružení, vylepšené chlazení pro zvýšení odolnosti a přilnavější sadu sportovních pneumatik Pirelli. Auto navíc můžete pořídit s unikátním modrým lakem, kterému sekunduje prošívání interiéru ve stejné barvě.

Motorizace 5.0 V8 má 446 koní a 540 newtonmetrů. Vybavena je dvojitým sáním a aktivním výfukovým systémem, který dává na výběr mezi tichým ranním odjezdem až po ikonické burácení pořádného motoru. Zákazník vybírá mezi šestistupňovým manuálem a desetistupňovou automatickou převodovkou. Dark Horse je na tom ještě lépe – má o sedm koníků více a manuál Tremec s modře eloxovanou hlavicí titanové řadicí páky.

Zákazníci už mohou vozy objednávat u autorizovaných prodejců. Konfigurátor novinky bude spuštěn co nevidět, první kusy by se na českých cestách měly objevit v průběhu letošního roku.

Ceny nového Fordu Mustang jsou...
... neskutečně nízké!
4 %
... rozumné, hned bych do něj šel.
82,3 %
... trochu přehnané, ne?
13,7 %
Celkem hlasovalo 2989 čtenářů.

Reklama

Načítám