Hlavní obsah

Nástupce Citroënu C3 Aircross dorazí s překvapivou schopností. I takto malé auto nabídne tři řady sedadel

Foto: Citroën

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktuální Citroën C3 Aircross není vyloženě velké auto, na délku je kratší než třeba nejmenší crossover v nabídce Škody, model Kamiq. Přesto jeho nástupce zřejmě nabídne až sedmimístný interiér.

Článek

Naznačuje to alespoň upoutávka, kterou Citroën zveřejnil při nedávném představení nové generace C3. Prohlédnout si na ní můžeme do velké míry zahalené auto s podobnými designovými prvky, jaké nabízí nová C3, a pohled z ptačí perspektivy na interiér se třemi řadami sedadel v konfiguraci 2+3+2.

Podobný vzhled a především publikace upoutávky při odhalení nové C3 naznačují, že francouzská automobilka láká na nástupce „přifouknuté“ C3, tedy C3 Aircross. A protože čerstvě představená C3 se posunula do kategorie crossoverů, dá se očekávat, že k nějaké změně dojde také u provedení Aircross. Upoutávka to vlastně jen potvrzuje.

Nový Citroën ë-C3 se představil tento týden.Video: Citroën

Novinka ve srovnání s předchůdcem především jistě docela výrazně naroste. Současný Citroën C3 Aircross na délku měří 4 160 mm a má 2 604mm rozvor, u nástupce se očekává délka přesahující minimálně 4,3 metru. I tak ale tento vůz bude představovat možná nejkompaktnější sedmimístné auto na trhu.

V současnosti samozřejmě nemáme k dispozici oficiální informace o technice, můžeme však předpokládat, že bude stejná jako u standardní C3. Novinka zřejmě využije platformu Smart Car, jež umožňuje zástavbu spalovacích motorů i elektrického pohonu.

Nový Citroën C3 Aircross tak pravděpodobně bude k dispozici minimálně s přeplňovaným benzinovým tříválcem nebo jako elektromobil s dodatečným označením v podobě písmene „ë“. K představení vozu by mělo dojít někdy v příštím roce.

Načítám