Hlavní obsah

Komfort na cestách a dětská sedačka na nejbezpečnějším místě – Škodovka představila studii Vision 7S

Foto: Škoda Auto

Škodovka představila studii Vision 7S

Jak budou vypadat rodinná auta zítřků? Mladoboleslavská Škodovka nám vůbec poprvé ukazuje zcela nový designový jazyk a symetrický interiér nejnovější designové studie Škoda Vision 7S. Návrháři se inspirovali rodinným životem a představují koncept s minimalistickým designem a integrovanou dětskou sedačkou na nejbezpečnějším místě ve voze.

Článek

Tuzemská automobilka Škoda Auto se připravuje na novou elektrickou budoucnost a odhaluje světu první náhled na rodinná auta zítřků. Nyní tak veřejnosti představuje první skicu interiéru nejnovější studie Vision 7S, prostorného rodinného elektromobilu s novým variabilním interiérem a místem až pro sedm lidí. Nový designový jazyk sází na digitální technologie a využití udržitelných materiálů.

V novém konceptu návrháři Škodovky představují minimalismus se „symetrickým“ designem a širokou palubní deskou zlepšující pocit prostornosti, na jakém si automobilka dlouhodobě zakládá. Odkládací plocha pro ruku usnadňuje pohodlné ovládání dotykové obrazovky a tlačítek pro rychlé přístupy s haptickou odezvou, přičemž se dotyková tlačítka objevují i na novém futuristickém volantu.

Mladoboleslavští designéři vytvářejí komfortní interiér s příjemnou atmosférou, inspirovanou obývacím pokojem. K tomu využívají ambientní osvětlení, signalizující stav nabíjení i osvětlující prostor při nastupování a vystupování. Studie Vision 7S si zakládá na nejmodernějších technologiích a interaktivní haptické a vizuální prvky se nacházejí také na dveřích.

S hlavní myšlenkou rodinného života je nejvýznamnějším novým „Simply Clever“ prvkem integrovaná dětská autosedačka na nejbezpečnějším místě uprostřed vozu. Už dlouhodobě si pak škodovky kupují zákazníci s dětmi a aktivním životním stylem. Návrháři jim tedy připravili integrované batohy v opěradlech sedadel třetí řady, využitelné při výletech do přírody nebo za sportem.

Koncept Škoda Vision 7S se navíc vyznačuje dvěma různými konfiguracemi interiéru, nabízejícími zážitek při jízdě i odpočinku. V jízdním režimu jsou všechny ovládací prvky v základní poloze a centrální dotykový displej je vertikálně, aby zobrazoval nejdůležitější jízdní data. V režimu Relax, při nabíjení a odpočinku na cestách, se volant s palubní deskou odsunou, displej se otočí horizontálně a sedadla v první a druhé řadě se nastaví do polohy pro maximální prostor a komfort.

Nová studie Škoda Vision 7S je první ochutnávkou nového designového jazyka, který si zakládá na tradičních hodnotách značky. Spojuje robustní vzhled s funkčností a autenticitou, přičemž disponuje velkorysým prostorem, odolnými a udržitelnými materiály či aerodynamickými tvary v exteriéru.

Reklama

Načítám