Hlavní obsah

Honda potvrdila další SUV, model ZR-V se začne příští rok prodávat i v Česku

Foto: Honda

Honda ZR-V - připravovaná čínská verze by se neměla vzhledově příliš lišit od té evropské

Honda oficiálně potvrdila příchod dalšího SUV na evropský trh. Ponese název ZR-V a na starý kontinent a potažmo do Česka se podívá už v příštím roce. Nabízet se bude výhradně s hybridním pohonem.

Článek

Honda na evropském trhu nabízí dvě SUV – městské HR-V a větší model CR-V. A přesně do této mezery by měla zapadnout novinka v podobě ZR-V. Stejně jako oba již nabízené sportovně-užitkové modely bude mít hybridní pohon e:HEV.

Tento pohon Honda používá například v modelu Jazz nebo HR-V. Základem je zážehový atmosférický čtyřválec i-VTEC o  objemu 1,5 litru, který spolupracuje s dvěma elektromotory – první o výkonu 70 kW funguje jako generátor a druhý (80 kW) je zde coby trakční motor.

Kombinovaný točivý moment (spalovací plus elektromotor) má hodnotu v případě obou zmiňovaných modelů 253 newtonmetrů. Poháněná jsou vždy přední kola. Patrně je zbytečné zmiňovat, že coby převodovka je zde vždy automatické bezestupňové CVT.

Abychom vám o novince přinesli co nejvíce informací, kontaktovali jsme i mluvčího českého zastoupení Hondy Petra Hubáčka. Ani ten nám ale další detaily o vozu nesdělil. Nezbývá než počkat, samotný prodej by měl být zahájen ve třetím čtvrtletí roku 2023. Ve stejném roce by japonská automobilka podle zákulisních informací měla uvést i novou generaci CR-V.

Foto: Honda

Honda toho zatím nevypustila příliš – příchod nového vozu oznamuje hlavně stylizovaný nápis

Vzhled nové ZR-V ale možná nebude za pár dnů tajemstvím, protože ještě v květnu by se měla ukázat čínská verze zmiňovaného modelu. Bude ji sice pohánět spalovací motor, ale vzhled by měl být totožný s verzí pro evropské trhy.

Reklama

Související témata:
Načítám