Hlavní obsah

Colours of Ostrava a spaní na čtyřech kolech: Chcete nocovat v autě? Toto byste měli vědět

Foto: Egoé nest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festivalová sezona se kvapem blíží a s ní i jedna z největších událostí tohoto roku – Colours of Ostrava! Pokud se chystáte spát v autě nebo karavanu, máme pro vás pár praktických informací.

Článek

Queens of the Stone Age, Lenny Kravitz, Sam Smith, James Blake, Sean Paul, Aneta Langerová, Lenny, Lake Malawi, ADONXS nebo MIG 21. To je jen hrstka z hvězdných vystupujících, kteří se představí v rámci letošního ročníku Colours of Ostrava. Akce se koná od 17. do 20. červenceDolních Vítkovicích. Rychle se blíží, a proto se hodí vědět praktické podrobnosti.

Foto: Colours of Ostrava

Letošní program Colours of Ostrava je velmi pestrý!

Před časem jsme se v článku věnovali důležitým informacím pro fanoušky, kteří se na festival chystají autem. Parkování je jedna věc, ale co když ve svém čtyřkolovém mazlíkovi chcete rovnou přespat? Žádný problém. Má to však svá pravidla…

Foto: Dacia

Nechcete utrácet za plnotučný karavan? Stále populárnější jsou nejrůznější spací vestavby, díky kterým v osobáku pohodlně přespí dva dospělí. Nabízí je nezávislé společnosti, ale někdy i sama automobilka v rámci originálního příslušenství.

Organizátoři avizují, že z bezpečnostních důvodů platí přísný zákaz přespávat na oficiálním parkovišti v osobních či jiných autech. I když tedy třeba máte „jen“ osobák nebo malou dodávku se spací vestavbou, spaní na parkovací ploše není možné. Můžete však využít kempu u Slezskoostravského hradu.

Foto: Václav Stolař

Pořízení vlastního karavanu může být nákladné. Za rozumnou cenu si jej však můžete na daný termín jen půjčit, čímž ušetříte peníze i starosti s pravidelným servisem.

V něm si můžete koupit místo pro stan, ale i karavan bez nebo s elektrickou přípojkou. K této ceně (kompletní přehled najdete níže) je pak nutné přičíst ještě 590 Kč za každou osobu, která bude příbytek obývat.

Foto: Colours of Ostrava 2024

Ceník jednotlivých služeb v rámci kempu na Colours of Ostrava. K dispozici je i přilehlé parkování pro auta.

Plocha k pronájmu má maximální velikost 9 × 3 m a před jejím opuštěním je nutné ji uklidit. Kempovací místo je k dispozici všem návštěvníkům s platnou vstupenkou na festival. Obojí si můžete zakoupit už teď na oficiálních stránkách festivalu Colours of Ostrava. Odbavení na místě lze uspíšit tím, že si dopředu stáhnete a vyplníte ubytovací kartičku, která je rovněž ke stažení na stránkách akce.

Foto: Colours of Ostrava

Na Colours of Ostrava to každým rokem žije!

Vaše nejbližší půjčovna karavanů hlásí na daný termín vyprodáno nebo si prostě jen chcete dopřát o něco vyšší komfort? Využít můžete nejbližších hotelů a penzionů, jejichž přehled jsme pro vás připravili zde. Ale pozor, festival se nezadržitelně blíží a kapacity ostravských ubytování se velmi rychle plní. Stejně tak doporučujeme pořídit s předstihem i vstupenky, které teď navíc budou výhodnější než posléze na místě.

Načítám