Hlavní obsah

Colours of Ostrava 2024 autem: Jak se na festival dostat a kde zaparkovat? Projděte si praktické informace

Foto: Colours of Ostrava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festivalová sezona se kvapem blíží a s ní i letošní ročník prestižní události Colours of Ostrava! Pokud se na akci chystáte autem, rozhodně se vám mohou hodit následující řádky.

Článek

Letošní ročník festivalu Colours of Ostrava se koná 17. až 20. července 2024 v oblasti Dolních Vítkovic. Také letos bude našlapaný prestižními jmény domácí i světové hudební scény. Na akci dorazí například Queens of the Stone Age, Lenny Kravitz, Sam Smith, James Blake nebo Sean Paul. Česko-slovenská tvorba bude zastoupena jmény jako Aneta Langerová, Lenny, Lake Malawi, ADONXS, MIG 21 a mnoha mnoha dalšími.

Foto: Colours of Ostrava

Do Ostravy letos přijede mnoho slavných jmen!

Doprava na festival

Na Colours of Ostrava 2024 můžete vyrazit dle vlastní libosti, organizátoři však vzhledem k zahuštěnému centru města důrazně doporučují nechat auto doma a vyrazit na festival pěšky (jste-li místní) nebo vlakem a městskou hromadnou dopravou.

K centru dění vás mohou přiblížit rovněž oficiální taxíky s garantovanými cenami. Najdete je u hlavního vstupu vedle parkoviště u areálu na Hlubině a na Ruské u vchodu do VIP. Taxislužbu můžete kontaktovat na telefonním čísle 800 222 233.

Foto: Colours of Ostrava

Velkolepá událost se kvapem blíží!

Kde zaparkovat?

Pokud na festival přece jen vyrazíte vlastním autem, počítejte s tím, že přímo u areálu není parkování k dispozici. Využít však můžete oficiální parkoviště na náměstí Jiřího z Poděbrad, kde zaplatíte 350 Kč za den nebo 1 200 Kč za všechny čtyři dny.

Parkoviště je nonstop hlídané a od areálu vzdálené jeden kilometr. Parkovací místo je určené pro jedno auto nebo dodávku, ale pozor, na ploše z důvodu bezpečnosti platí přísný zákaz kempování či přespávání v autě. K tomu jsou určeny nejbližší vybudované kempy. Parkovací místo si lze zajistit s předstihem online na oficiálním webu Colours of Ostrava.

Foto: Colours of Ostrava

Praktická mapka s důležitými místy v nejbližším okolí areálu.

Ubytování

Parkování je vyřešeno, ale kde se ubytovat? Možností je vícero. Organizátoři připravili kemp u Slezskoostravského hradu, který je vzdálen zhruba dvacet minut pěší chůzí od areálu.

Využívat však můžete i nejbližších hotelů a penzionů, jejichž přehled jsme pro vás připravili zde. Ale pozor, festival se nezadržitelně blíží a kapacity ostravských ubytování se velmi rychle plní. Stejně tak doporučujeme pořídit s předstihem i vstupenky, které teď navíc budou výhodnější než posléze na místě.

Načítám