Hlavní obsah

Český tým Janík Motorsport se letos znovu porve o evropské úspěchy. Doma se představí hned dvakrát

Foto: Janík Motorsport

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loňská sezona TCR Eastern Europe patřila Janíkovcům, jejichž závodníci obsadili první a třetí příčku a úspěch českého týmu podtrhlo prvenství mezi týmy. A letos mohou na evropské vavříny opět navázat.

Článek

Úspěšný tým Janík Motorsport totiž potvrdil, že také v sezoně 2024 bude bojovat o evropské úspěchy v rámci TCR Eastern Europe, navíc v takřka nezměněném složení. Jen připomeňme, že loni se stal s vozem Hyundai Elantra N šampionem soutěže Maťo Homola, zatímco jeho týmový parťák Adam Kout skončil bronzový.

Tito dva piloti budou u týmu pokračovat také letos. Pro Homolu je to čtvrtá sezona u Janíka, kterou by opět rád završil mistrovským titulem. „Víme ale, že konkurence nespí, a musíme dál tvrdě pracovat, protože to nebude jednoduché. Věřím, že spolu s týmem máme všechno k tomu, aby tato sezona byla zase velmi úspěšná,“ nechal se slyšet Maťo Homola.

Druhá sezona čeká na Adama Kouta, který se může opřít o zkušenosti z formulových a motokárových soutěží. V loňském domácím závodě v Mostě dokonce vyhrál a celkově skončil třetí. „Věřím, že letos konkurence ještě vzroste, rozšíří se startovní pole a užijeme si sezonu plnou napínavých závodů a soubojů na slavných okruzích,“ říká Kout, jenž by rád vylepšil loňské třetí místo.

Foto: Janík Motorsport

Trojice závodníků, kteří budou letos reprezentovat tým Janík Motorsport.

Nováčkem týmu se stává dvacetiletý Jiří Zbožínek, který loni figuroval v sérii Clio Cup. S letošní sestavou je nadmíru spokojený také závodník a majitel týmu Václav Janík: „Jsem rád, že u nás zůstal Maťo i Adam, ke kterým se přidá junior Jirka. Ten se bude s vozem Hyundai Elantra N hlavně učit a sbírat zkušenosti.“

Letošní sezona TCR Eastern Europe startuje koncem dubna na novém okruhu Balaton Park v Maďarsku. Pokračuje podnikem na Red Bull Ringu, Slovakiaringu, dále v Mostě a Brně, přičemž celý šampionát završí závody na Salzburgringu. Mostečtí fandové se na motoristickou podívanou mohou těšit o víkendu 3. a 4. srpna, v Brně se pojede 7. a 8. září. Celé sestavě Janíkovců držíme v honbě za úspěchy palce!

Reklama

Načítám