Hlavní obsah

Clarkson ve vzácné škodovce, Hammond v problémech v české formuli. Nová The Grand Tour slibuje akci s výraznou českou stopou

Foto: Prime Video, Garáž.cz

The Grand Tour: Eurocrash. Jeremy Clarkson za volantem Škody 1100 OHC.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na novou epizodu oblíbeného pořadu The Grand Tour jsme museli čekat dlouhých devět měsíců, jak ale naznačuje oficiální upoutávka, máme se zřejmě na co těšit.

Článek

Speciál s podtitulem Eurocrash je věnovaný zemím střední Evropy, které dříve patřily za železnou oponu. A objeví se v něm i výrazná česká stopa, přestože přímo Česká republika v epizodě zřejmě bude chybět.

Když se přitom před rokem objevily první informace o natáčení nového dílu ve střední Evropě, vypadalo to, že trojice Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May strávila s filmovým štábem nějaký čas také právě u nás. V době natáčení navíc Clarkson na Twitteru na dotaz, jestli tým dorazí také do Česka, odpověděl: „Už jsme tam byli. Pršelo.“

Oficiální informace k nové epizodě ovšem hovoří o epické, 2250 kilometrů dlouhé cestě přes čtyři země: Polsko, Slovensko, Maďarsko a Slovinsko. O České republice tedy ani slovo.

O českou stopu se ale postarají automobily, což potvrzuje i zmíněná oficiální upoutávka. Odhaluje, že slavní Angličané si v Polsku vyzkoušeli klasické formule československého původu a že na Slovensku se Jeremy Clarkson svezl v historické sportovní Škodě 1100 OHC z roku 1957. V traileru se objevuje ještě May za volantem okruhové Pragy.

Víme také, jaká jsou „hlavní“ auta, v nichž Jeremy, Richard a James na cestě strávili nejvíc času. Clarkson na cestu zvolil pozoruhodnou Mitsuoku Le-Seyde, Hammond žlutý Chevrolet a May maličký kabriolet Crosley Convertible, který prý koupil, když byl opilý. Crosley se ale během cesty zřejmě porouchal, protože James byl během natáčení viděn i ve fialovém hot rodu se svéráznými nápisy na karoserii.

Těšit se máme také na útok lučištníků na hlavní protagonisty, účast slavného závodního jezdce a vyvrcholení ve stylu Rychle a zběsile.

Nová epizoda The Grand Tour: Eurocrash bude na platformě Prime Video dostupná od 16. června.

Reklama

Načítám