Hlavní obsah

Apple natočí film o Formuli 1. V hlavní roli bude Brad Pitt, peníze zařídí Lewis Hamilton

Foto: Shutterstock / cristiano barni

Producent filmu Lewis Hamilton do filmu vloží peníze a možná i rady

Je to oficiální, Apple Studios potvrdilo, že natočí film o Formuli 1. Dvě hlavní postavy tohoto projektu už známe – Brad Pitt a Lewis Hamilton. Třetím důležitým do party bude režisér Joseph Kosinký, který dal společně s Tomem Cruisem světu nový (a velmi povedený) Top Gun Maverick! Proč by to mohlo být skvělé a proč by to mohl být průšvih?

Článek

Natočíme film o Formuli 1, bude to dobré, říkali. V hlavní roli bude Brad Pitt, sice je mu skoro šedesát, ale pořád vypadá skvěle, říkali. Producentem a poradcem bude Lewis Hamilton, je to přece sedminásobný šampion a o závodění ví vše, je sice trochu kontroverzní, ale to je přece dobré, říkali. A na režisérskou židličku si sedne ten, kdo je teď v laufu a kdo to umí, režisér nového Top Gunu, to je přece stoprocentní záruka úspěchu, říkali…

Foto: Profimedia

Matt Damon (vlevo) a Christian Bale ve skvělém filmu Le Mans. Brad Pitt si na tenhle snímek taky pomýšlel…

Taky z toho všeho máte trochu smíšené pocity? O filmu, který zatím nemá jméno a neví se, kdy se začne točit, se oficiálně ví jen to, že „to bude příběh jezdce (Brada Pitta), který se vrací z důchodu, aby závodil po boku nováčka ve stejném týmu“. Ano, takových příběhů už tu pár bylo a všichni víme, jak to dopadlo. Když Silvester Stallone točil příběh z Formule 1 s navlas stejnou dějovou linkou, byl sice často k vidění v boxech a svoje představy konzultoval s lidmi z F1, Indy i NASCAR, ale nakonec to byl propadák.

V tomto případě by jistou zárukou mohlo být to, že Apple Studios mají požehnání, respektive licenci, od samotné Formule 1, což by mohlo svým způsobem znamenat, že si Liberty Media, tedy majitel celého cirkusu, všechno pohlídá a nedojde k žádným zásadním pochybením. Snad.

Na druhou stranu, Pittovi je dnes 58 let, a přestože vypadá dobře, o tom žádná, tak ve Formuli 1 v současné době nenajdete žádného jezdce staršího 45 let. Ale ano, i Maverick bude za chvíli slavit šedesátku, o tom víme.

Víme taky, že scénář je napsaný a že Apple porazil Paramount, MGM, Sony, Universal, Netflix a Amazon v závodě o získání práv. O tom, že by si ve filmu střihl roličku třeba i Hamilton, není nikde vidu ani slechu, ale to se samozřejmě může změnit. Zatím se ale říká, že do projektu vstoupí jen finančně a možná i nějakou tou radou.

Foto: Instituto Ayrton Senna

Pokud nechcete čekat na film, co ještě nemá ani jméno, pusťte si strhující dokument o Sennovi

Každopádně Apple Studios natáčí o Hamiltonovi samotném dokument, takže se není čemu divit, že původně vznikly řeči, že z toho bude film, kde by Hamiltona mohl hrát právě Pitt. No, tak to dopadlo takhle.

Takže tady máme režiséra, co právě dokončil nejen obří kasovní trhák, ale zároveň i opravdu povedený film. A další dvě slibná jména v podobě hlavního hrdiny a producenta. Svět stíhaček je sice jiný než svět F1, ale na druhou stranu je mu i velmi blízký. Pokud Apple Studios a lidé kolem filmu zároveň zaznamenali, jak velký úspěch přinesly snímky jako Rivalové a LeMans, a taky se poučili výpravnou a dokumentaristicky skvěle zmáknutou sérií Drive to survive (Touha po vítězství) od Netflixu, mohlo by být zaděláno na velmi dobrý snímek.

Jenže pokud se stanou takové ty věci, že v posledním kole přeřadí hlavní hrdina na neexistující devátý stupeň a vyhraje nebo že monoposty budou jezdit smykem nebo dokonce létat vzduchem, bude to zatracený průšvih.

Reklama

Související témata:
Načítám