Hlavní obsah

Nissan rozjíždí výrobu třetí generace modelu Qashqai

Foto: Nissan UK

Automobilka Nissan vkládá do zcela nové třetí generace modelu Qashqai velké naděje. Jeho dvěma předchůdcům se u zákazníků dařilo a tato novinka, jejíž výroba právě startuje v továrně v britském Sunderlandu, má všechny předpoklady pro úspěch.

Článek

Nissan Qashqai se chlubí heslem: „Navržený pro Evropu, vyráběný v Evropě.“ Navrhovali ho inženýři v britském centru Nissanu přesně podle specifických požadavků evropského trhu a od roku 2007 sjelo z linky v britském Sunderlandu již více než 3,5 milionu exemplářů. Pro britský trh se stal naprosto klíčovým, vždyť každý pátý automobil vyrobený v Británii je právě Qashqai.

Velký úspěch však slavil po celé Evropě a ve světě. Zákazníci si rychle oblíbili jeho ukázkovou prostornost a praktičnost v kompaktním balení vhodném do města i mimo něj, užívali si zvýšenou pozici za volantem, která usnadňuje nastupování i vystupování a zlepšuje přehled na silnici, vychutnávali si jeho příjemné jízdní vlastnosti a byli spokojení s jeho kvalitou a spolehlivostí.

Foto: Nissan

Nissan udělal s prvním Qashqaiem doslova díru do světa

Stejnými atributy se chlubí i nejnovější třetí generace, navíc k tomu přidává nejmodernější technologie, bez nichž si dnešní zákazníci svůj vůz už ani neumí představit. Jeho výroba, která si vyžádala investici v hodnotě 400 milionů liber (přes 11,8 miliardy Kč), začala právě tento týden v továrně v Sunderlandu.

„Sunderlandský závod je postaven na 35 letech vynikající výroby a z dovedností a odborných znalostí našeho prvotřídního týmu vzniká automobil budoucnosti,“ komentoval začátek produkce nového Qashqaie Alan Johnson, viceprezident společnosti Nissan pro výrobu ve Velké Británii. „Qashqai je obrovskou součástí nejen dědictví našeho závodu, ale i celého britského automobilového průmyslu. Jsem přesvědčen, že třetí generace, kterou s hrdostí vyrábí tým zde v Sunderlandu, bude v tomto úspěšném trendu pokračovat.“

Ceny třetí generace Nissanu Qashqai budou startovat na vstřícné částce 539 000 Kč – další detaily o cenách a výbavách se dozvíme nejpozději na začátku září, kdy zároveň k dealerům dorazí první demo vozy. Na svá objednaná auta se první zákazníci mohou těšit již na přelomu září a října.

Reklama

Načítám