Hlavní obsah

Nissan obul Juke do sněžných pásů. Do hor je ideální

Foto: Nissan

Koncept Nissan Juke se sněžnými pásy

Zatímco jedni si přívaly sněhu užívají, jiní jsou z úplně stejných důvodů odříznuti od světa. Své by mohli vyprávět obyvatelé Božího Daru, kteří se potýkají s mimořádnými příděly sněhu. Problémy zde mají hlavně řidiči, kteří se standardními auty nikam nedostanou. Na to má ovšem odpověď Nissan, který v Japonsku představil Juke opatřený sněhovými pásy.

Článek

Není to nejspíš poprvé, co vidíte auto, které má místo kol sněhové nebo terénní pásy. Ovšem jen málokdy má takovou úpravu na svědomí přímo sama automobilka. A přesně tak je tomu v případě tohoto super sněžného Juka. Zmiňovaný model si mezi ostatními crossovery nikdy nevedl moc dobře, ale ne snad, že by jeho jízdní vlastnosti byly špatné. Jde spíše o design, který někteří konzervativní zákazníci nejsou schopni přijmout. A je to velká škoda. Nicméně, pro takové tato sněhová úprava rozhodně určena není.

Její tvůrci z řad zaměstnanců Nissanu podle nás musí být fanoušky tuningových firem Liberty Walk nebo Rocket Bunny, protože místo standardních blatníků na karoserii přinýtovali pořádné kusy plastu. A nýty samozřejmě nechali přiznané. Upravené byly i nárazníky a nechybí ani kryt pod motorem, který má celou spodní část auta chránit před nánosy sněhu nebo bláta. Tím motorem je v tomto případě přeplňovaný agregát o objemu 1,6 litru, který disponuje výkonem 190 koní a točivým momentem 240 Nm. Automatická převodovka zůstala stejná, Nissan jen poupravil pohon všech kol tak, aby fungoval i jako pohon všech pásů.

No, co si budeme povídat. Výkon nijak oslnivý není. Ovšem k tomu, aby s tímhle autem byla legrace, nepotřebujete výkon. Stačí jen trocha sněhu. Respektive, čím více sněhu, tím lépe. Sněhové pásy se o pořádnou zimní zábavu jistě postarají, ale oproti třeba sněžným skútrům můžete sedět ve vyhřáté kabině auta, pouštět si oblíbenou hudbu a v držáku mít horkou kávu. Uznejte sami, že takto má vypadat ideální auto na zimu!

Pokud tedy s příchodem sněhu a mrazu začínáte pokukovat po čtyřkolce, co ji raději vyměnit za takovouto hračku? Je stylovější a nejspíš zábavnější. Má to ovšem malý háček. K tomu, aby vám Nissan tuhle zimní verzi modelu Juke prodal, ho budete muset hodně přemlouvat. Vznikl totiž hlavně proto, aby propagoval sci-fi počítačovou hru Cyberpunk 2077, která byla před pár dny uvedena v Japonsku.

Reklama

Související témata:
Načítám