Hlavní obsah

Německá policie si koupila vytuněný sporťák

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak takhle to má vypadat. Německá policie si koupila sportovní auto a to si nechala upravit, aby podporovala kvalitní a bezpečný tuning. To se u nás opravdu stát nemůže. Jako základ jim posloužil nejprodávanější sportovní automobil současnosti.

Článek

Ano, je to americká zadokolka Ford Mustang, která vlétla na evropský trh jako vítr a získala si srdce tamních zákazníků. Ještě aby ne, protože za skvělé peníze nabízí plnotučný atmosférický pětilitrový osmiválec a vcelku slušné jízdní vlastnosti. A navíc je s Mustangem neskutečná zábava. V Německu jsou úpravy automobilů stále velmi oblíbené a německá policie si dala za úkol, že bude podporovat kampaň, která všechny nabádá k tomu, aby auta upravovali v souladu s místními předpisy. Tak aby auta zachovala svoji funkčnost, bezpečnost a bez problémů prošla technickou kontrolou. To je zajímavá myšlenka, která by se rozhodně chytla i u nás. Podle nás má takhle vypadat ukázková práce policie. Navíc tuto kampaň podpořilo také několik vládních subjektů či výrobců tuningových dílů.

Foto: Archiv Garáž.cz

A jak je tedy policejní Mustang upraven? O jeho vylepšení se postarala známá firma Wolf, která se specializuje už desítky let na úpravu vozů značky Ford. Jen mírně je nadopován vidlicový osmiválec, u kterého byl zvednut výkon ze 420 na 455 koní. Teď Mustang dokáže zrychlovat na stovku za 4,3 s a maximálně se rozjede až na 268 km/h. Kromě motoru se úprava projevila nejvíce na exteriéru auta. Mustang dostal speciální 20palcová kola či bodykit karosérie obsahující zadní křídlo, difuzor a jiný přední nárazník. Nezapomnělo se ani na plně nastavitelný podvozek. Chybět nakonec nemůže správná policejní výbava plná modrých majáčků a houkaček.

Foto: Archiv Garáž.cz

Policejní Ford Mustang není prvním počinem německých policistů. Ti se totiž snaží podporovat tuningový svět v Německu už několik let a tak ve svých garáží mají například ostrou Corvettu, BMW 4 od společnosti AC Schnitzer, Audi R8 od ABTu nebo Mercedes-Benz třídy A, na který se podivala společnost Brabus.

Reklama

Načítám