Hlavní obsah

Německá policie dostala upravené BMW i8

Foto: AC Schnitzer

Německé policejní BMW i8

BMW i8 je extrémně moderní hybrid, který se dostal i do flotily našich dálničních policistů. Ti s ním zažili různé peripetie od nehody až po technické problémy. Ovšem i tak s ním po dálnicích jezdili více než rok. Stejný vůz, i když notně upravený, teď dostala také německá policie. Chce s ním jezdit na tuningové srazy.

Článek

BMW i8 vypadá jako kdyby přijelo z budoucnosti. Tohle auto si na první pohled buď absolutně zamilujete nebo mu nepřijdete na chuť. Jisté ale je, že kamkoliv s ním přijedete, všude budete okamžitě středem pozornosti. Možná i proto ho k užívání na čas dostala česká dálniční policie, která s ním fungovala hlavně jako prevence. Řidiči si auta rychle všimli a věděli, že bude lepší, když budou dodržovat rychlost. Jednoduché a velmi účinné! Stejné auto v policejních barvách ale můžete potkat také v Dubaji, kde ho tamní policisté do své flotily zařadili prakticky hned, jak jim ho BMW bylo schopno dodat. A do této speciální policejní party se přidali i němečtí policisté. Ti ovšem trochu vyčnívají.

Jejich i8 totiž ještě před tím, než ho dostali do užívání, prošlo tuningovou úpravou u společnosti AC Schnitzer. Důvod?. V Německu totiž úřady i policisté podporují bezpečný a kvalitní tuning, který se drží norem a homologací. Není zde možné vyjet na silnice s extrémně širokými koly nebo nehezkými laminátovými nárazníky, ale správný tuning v Německu zakázán není. Dokonce se zde pořádá několik tuningových srazů pod taktovkou policie, která na něm účastníkům vysvětluje, jak má správná úprava vypadat, na co si dát pozor a čemu se úplně vyhnout.

Mezi úpravce, kteří jsou schopni zákon dodržovat, patří i specialisté na vozy BMW, tedy AC Schnitzer. Ti se do úprav policejního speciálu vrhli s nadšením sobě vlastním. Auto o 20 mm snížili, přidali kovaná a velmi lehká 21palcová kola, přičemž jedno má hmotnost pouhých 4,4 kilogramu. K tomu přidali velkou spoustu karbonových doplňků, jako jsou kliky dveří nebo kryty zpětných zrcátek. Třešničkou na dortu pak je výrazný policejní polep.

Ovšem stejně jako v Dubaji, ani v tomto případě policisté s autem nebudou po silnicích honit piráty porušující rychlost. Mají v plánu navštěvovat právě ty výše popsané tuningové srazy a akce pro mladé, kde účastníkům chtějí ukázat, jak má vypadat bezpečná, a hlavně zákonem povolená úprava.

Reklama

Načítám