Hlavní obsah

Nejrychlejším SUV je Nissan - tento Qashqai má 2000 koní!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle je rekordní auto - jedná se oficiálně o nejrychlejší SUV světa. Má totiž vnitřnosti z Nissanu GT-R a výkon neskutečných 2000 koní! Díky tomu jede rychlostí, která již není daleko od 400 km/h!

Článek

Nissan Qashqai-R, tak zní celý název této šílené stavby od britské firmy Severn Valley Motorsport. Ta vzala vnitřnosti a podvozek Nissanu GT-R, na který naroubovala karoserii SUV Qashqai. Tito specialisté právě na nejzběsilejší Nissany pak vzali ty nejlepší díly a vytvořili monstrum o výkonu 2000 koní, které se stalo oficiálně nejrychlejším SUV světa, ačkoliv reálně se již o SUV nejedná. Tahle věc se dokáže rozjet na 382 km/h! To vše jsme již slyšeli nedávno, avšak až nyní přichází i důkaz v podobě videa.

Pokochejte se tedy násilným zrychlením tohoto vozu. Na maximální rychlost se dostane za neuvěřitelných 27 sekund. A vůz působí zároveň velmi stabilně, jen v rychlosti okolo 240 km/h (150 mph) uvidíte trochu děsivý moment. Ve videu je navíc zachycena i stavba a vývoj vozu, stejně jako některé úpravy.

Reklama

Načítám