Hlavní obsah

Návrat Fiatu 600: Italové tak pojmenují čtyřdveřový Fiat 500

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již za dva roky bychom mohli dostat novou generaci nejúspěšnějšího současného Fiatu, modelu 500. Nyní se navíc spekuluje, že přijde ještě více variant tohoto vozu než doposud, a to včetně čtyřdveřového Fiatu 600!

Článek

Nedávno dostal Fiat 500 drobný facelift. Ne, že by to bylo úplně potřeba. Tohle auto se totiž i po osmi letech prodávalo jako housky na krámě. Facelift měl však pomoci jen na pár let a nyní se již spekuluje o zcela nové generaci. Ta se očekává za dva až tři roky a měla by opět hrát na roztomilost, stylovost a relativní dostupnost. 

Novinka dostane zcela novou platformu, která se dá natahovat tak, aby vůz mohl mít různé karosářské varianty, v podstatě dle libosti. Kromě klasické pětistovky a modelu 500L, tak můžeme očekávat i crossover. Nejzásadnější novinkou by ale mohla být varianta s názvem Fiat 600. Pokud si pamatujete původní šestistovku, tak to vlastně byla zvětšená praktičtější pětistovka, a o to půjde i v tomto případě. Fiat 600 tak má mít čtvery dveře a půjde o praktičtější, ale stále stylový malý hatchback, který ovšem nemá být výrazněji větší, než pětistovka.

Reklama

Načítám