Hlavní obsah

Motokáry na výletní lodi? Není problém!

Foto: ncl.com

Výletní loď Norwegian Bliss nabízí motokárovou dráhu přímo uprostřed horní paluby!

Loď se jmenuje Norwegian Bliss, což se dá přeložit zhruba jako Norské blaho. A o blaho cestujících jí opravdu jde. Najdete na ní nespočet tobogánů, lázně, stovky metrů čtverečních lehátek a dalších relaxačních a zábavních prostor. A v neposlední řadě se na úplně horní palubě nachází taky motokárová dráha…

Článek

Výletní lodě se prý těší čím dál větší oblibě a jejich výrobci, potažmo provozovatelé, tak musí dodržovat stále vyšší standardy. Pokud jste už autem někdy jeli na dovolenou třeba do Řecka, na Sardinii nebo Sicílii, jistě jste si všimli, že na trajektech je řada druhů vyžití k ukrácení volných chvil. Obchody, bary, restaurace, herní automaty se střílečkami nebo klidně i závody... a mnoho dalšího. Norwegian Bliss ale s touto myšlenkou zachází ještě o dost dále.

Pomineme-li všechny výše zmíněné vymoženosti, nejvíc nás teď bude zajímat právě dvoupatrová motokárová dráha, po které se návštěvníci mohou prohánět až rychlostí 48 km/h. Takže na příští dovolené byste mohli manželky poslat na nákupy, a mezitím s kamarády zahájit svou vlastní transatlantickou GP. Jde sice o elektrické motokáry, ale to by vás nemělo odradit. Mají skvělý zátah z místa a reakce na plyn jsou u elektromotorů taky působivé.

Pravdou ale je, že tohle není úplně první trajekt s dráhou na palubě. Úplně první byla sesterská Norwegian Joy (Norská Radost), jenže tahle dráha je o celých 40 procent větší. Vstupné je 10 dolarů a jezdí se na 8 kol. Neřekli bychom, že 8 kol je úplně málo, trať se zdá být opravdu slušně dlouhá. Dobře, asi to nebude úplně zmenšenina Nordschleife, ale řekněme, že takové scvrklé Spa už by to být mohlo.

Andy Stuart, prezident a výkonný ředitel společnosti Norwegian Cruise Line, se nechal slyšet, že cílem bylo nabídnout něco nečekaného a nevšedního. Něco, co lidi bude bavit. A za to smekáme, svět by potřeboval více takových lidí – bylo by v něm víc klidu i míru. A když už by došlo na souboje, měly by veskrze hravý rozměr.

Jakmile každý spatří malou závodní trať na horní palubě výletní lodi, zůstane mlčky stát s uznale pozvednutým obočím.
Andy Stuart, ředitel společnosti Norwegian Cruise Line

Výletní loď Norwegian Bliss vyplouvá z Miami, New Yorku, Seattlu, Vancouveru a Los Angeles. Zpravidla míří do destinací jako Mexiko, Karibik, Bahamy nebo Panamský průplav. Kromě motokárové dráhy se na ní nachází i další vyžití a luxus jako soukromé terasy, mramorové koupelny, termální lázně, fitnesscentrum a třeba venkovní hřiště pro lasergame.

Reklama

Související témata:
Výletní loď
Plavba
Načítám