Hlavní obsah

Motokára proletí smrtonosnou tratí na ostrově Man

Nevím jak vy, ale vždy když vidím nějaký dechberoucí onboard, pověsil bych řízení nejradši na hřebík a šel zahradničit. Záznam ze závodu Supercart 250 ze smrtonosné trati na Isle of Man je ale přesně takový

Článek

Závodní trať na ostrově Man je pověstná a místní Tourist Trophy, která se jezdí už jen jako motocyklový závod, si každoročně vybírá krutou daň v podobě životu nějakého závodníka. Dvoustopá vozidla zde ale také pravidelně startují a třeba Mark Higgins při pokusu o rekord se Subaru WRX STI mohl také zakusit zákeřnost trati, kde nejsou žádné únikové zóny. Je totiž vedená po běžných silnicích mezi domy a vysokými obrubníky klasických chodníků.

O to šíleněji zní vydat se na ní za volantem rychlé motokáry Supercart 250, ve které vás nejistí žádný ochranný rám. Přesto to účastníci šampionátu dělají a na umění jednoho z nich se můžete podívat. Jen vám radím dobře, sedněte si předem. Z tohoto onboardu budete mít husí kůži. Supercarty totiž umí letět rychlostí přes dvě stě kilometrů v hodině. Musíte mít na ně hodně rychlé ruce.

Reklama

Načítám