Hlavní obsah

Mitsubishi možná udělá ze slavného jména Lancer crossover

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trochu jsme si ťukali na čelo, když Mitsubishi ohlásilo výrobu modelu Eclipse, ale s přídomkem Cross a karoserií SUV. Nyní se něco podobného může opakovat, protože z Lanceru by se v budoucnu mohl stát crossover.

Článek

Mitsubishi ve své historii sázelo zejména na dva typy vozů, a to terénní a sportovní. V dnešní době se však již druhý typ vytratil a zůstaly téměř samé vozy do menšího či většího terénu. V současné české nabídce najdete tři SUV, jeden offroad a jeden pick-up. To vše doplňuje jediný standardní model, avšak již hodně letitý - Lancer. Ten je v nabídce jako sedan a hatchback.

A právě Lancer by se mohl v budoucnu proměnit a zařadit se po bok Eclipsu či Outlanderu. Stát se z něj totiž má crossover. Mělo by se tedy jednat o jakýsi zvýšený hatchback, přičemž poptávka po těchto vozech roste zejména v Číně. Mitsubishi chce tedy postavit něco nekonvenčního, ale tradiční jméno má zůstat.

Vůz bude s největší pravděpodobností využívat platformu CMF C/D známou z vozů Nissan X-Trail, Renault Kadjar či Mégane a Talisman. Tato platforma totiž umožňuje zástavbu hybridního pohonu i čtyřkolky. Design vozu má být inspirován konceptem e-Evolution.

Reklama

Načítám