Hlavní obsah

Mini omladilo Countryman, ten přišel o manuální převodovku

Foto: Mini

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britské Mini omladilo model Countryman, který se na prodejích značky podílí třiceti procenty. Změn na vnějším vzhledu mnoho není, výrazněji se měnila technická stránka včetně všech motorizací. K dealerům nové Mini dorazí letos v létě.

Článek

Změn na vnějším designu je proti verzi před faceliftem jen velice malé množství a pro většinu lidí budou pod jejich rozlišovací schopnosti. Napovíme, že přepracovaný je nárazník, který je nově v barvě karoserie - to je asi nevýraznější poznávací znamení.

Pak tady máme jinak navržený zadní nárazník a standardně všechna světla s diodami (vpředu i vzadu). Diodová jsou i mlhová světla. Za příplatek lze mít adaptivní LED světlomety s variabilním rozdělováním světla s technologií Matrix. Mini Countryman je díky integrované SIM kartě vždy on line, nový je také volitelný digitální přístrojový štít.

Novinkou je stříbrná a zelená metalíza. Nový je rovněž paket nazvaný Piano Black Exterior, který přináší rámečky světlometů, zadních světel, masky chladiče a kliky dveří v leskle černém provedení. Kola mají průměr 16 až 19 palců a některé disky Mini nabízí v inovovaném designu.

Foto: Mini

Zvenku ani uvnitř Countrymana se toho moc významného nezměnilo

Jak vyplývá z předchozích řádků, měnila se hlavně technika. Veškeré nabízené motory nově plní emisní normu Euro 6d. Benzinové motory mají bez výjimky filtr pevných částic, naftové pak vždy dostanou AdBlue.

Celkem jsou v nabídce tři zážehové a tři vznětové agregáty, které pokrývají výkonové spektrum od 75 kW/102 k do 162 kW/220 k. Všechny naftové motory mají nově dvoustupňové přeplňování, u benzinových je palivo vstřikuje s tlakem 350 bar (dříve 200 bar).

Pro milovníky přímo řazených převodovek máme špatnou zprávu: šestistupňový manuál, který byl doteď standardní, byl nahrazen hned několika variantami automatů. U verzí s pohonem všech kol dostanete osmistupňový Steptronic, zatímco verze s poháněnou přední nápravou mají sedmistupňový Steptronic.

Omlazené Mini Countryman dorazí do autosalonů letos v létě. Cenu zatím automobilka nezveřejnila.

Reklama

Načítám