Hlavní obsah

Mercedes-Benz chystá mohutnou elektrickou ofenzívu

Foto: Archiv Garáž.cz

Většina automobilek už chystá nějakou odpověď na Teslu. Některé jich dokonce chystají víc, třeba tři. Mercedes-Benz ohlásil rovnou šest modelů, přičemž některé už jsou skoro hotové. Co nás tedy čeká?

Článek

Krásných konceptů už jsme viděli mraky, ale na blížícím se autosalonu v Paříži pravděpodobně celá řada evropských automobilek udělá další krok k sériové výrobě. Všichni teď vědí, že elektromobily jsou nevyhnutelnou evolucí. A zároveň se chtějí poučit z chyb Tesly, nebo alespoň dohnat její náskok. Ano, Elon Musk prodal veřejnosti ideu použitelného prémiového elektromobilu, ale právě německé automobilky se teď snaží, aby právě ony dodaly tu úspěšnou masovku zbavenou dětských nemocí. A Mercedes-Benz chápe, že musí nabídnout elektromobily napříč celou nabídkou - od entry-level sedanů a crossoverů po prémiové limuzíny a SUV. Spekuluje se dokonce o tom, že vrcholnou verzí s nulovými emisemi bude plug-in hybrid s palivovým článkem. Hlavní důraz je ale nyní kladen na elektromobily a autonomní funkce. V tomto ohledu ostatně Mercedes-Benz pokročil hodně daleko nejen u osobních, ale také u nákladních vozů.

Foto: Archiv Garáž.cz

Ať už se v Paříži objeví cokoliv, lze od německé automobilky očekávat mohutnou ofenzívu a prozatím sliby v tradičním pojetí - rychlé dobíjení, velký dojezd, dokonale rozložená váha a ranec moderních technologií. Doufejme, že nezůstane jen u slibů a dočkáme se použitelných konceptů, nikoliv jen hybridního hypersportu, o kterém se doposud šeptalo.

Reklama

Načítám