Hlavní obsah

Luxusní vize budoucnosti obytných aut od Hymeru

Foto: Hymer

Hymer chce dokázat, že i obytné vozy mohou hledět do budoucnosti. Navrhl proto krásný a lehce futuristický byt na čtyřech kolech a při realizaci projektu se spojil s firmou BASF, expertem na moderní materiály, která přišla s pár chytrými inovacemi. Výsledek je skutečně fantastický!

Článek

Přestěhovat se do bytu na čtyřech kolech je při současných cenách nemovitostí stále lákavější – zvlášť, když jde o takhle luxusní pojízdné apartmány, jako postavili u Hymeru. Nabízí sice ubytování pouze dvěma osobám, ale poskytne jim tolik pohodlí, že si o tom běžné byty mohou nechat snad jen zdát.

Foto: Hymer

Rozhlédněte se kolem sebe – žijete v takovém luxusu, jaký nabízí tenhle bydlík?

Na lehce off-roadově upraveném základu Mercedesu Sprinter je nástavba ukrývající kuchyň, toaletu se sprchou, obývací pokoj a vyklápěcí ložnici na střeše přístupnou po schůdkách, které skrývají úložné prostory. Další spoustu úložných prostor najdete po celé promyšleně navržené kabině. Zadní část je pak bohatě prosklená, abyste z gauče v obývací části vozu měli skutečně pohodlný výhled.

Hodně zajímavé jsou na vizi Hymeru také použité materiály. Nejde ani tak o tu nádhernou symbiózu kůže, látky, dřeva a kovu, která vytváří báječně útulné prostředí. Jde především o zcela nově vyvinuté materiály, které mají na svědomí odborníci BASF. V konstrukci vozu se jich uplatnilo hned dvacet a některé pomáhají snížit teplotu v interiéru, jiné naopak zabraňují pronikání chladu, další zabraňují oděru a poškození a jiné… mají za úkol jen vypadat pěkně. Některé části vnější konstrukce (jako třeba lemy blatníků) byly vytvořené 3D tiskem z gumě podobného, extrémně odolného materiálu.

Hymer přiznává, že se při stavbě konceptu VisionVenture nechali hodně inspirovat nadšenou komunitou kolem obytných aut a jejich kreativními nápady a vlastními úpravami. Přestože jde jen o koncept, výrobce slíbil, že některá jeho řešení se v budoucnu uplatní na produkčních vozech, takže už pomalu začněte přemýšlet o stěhování do útulnějšího, a to pojízdného bytu, díky kterému budete moci hodit starosti s cenami nemovitostí za hlavu. Jediným vašim trápením pak bude, abyste našli po cestě opravdu krásný výhled, který se po ranním probuzení a posezení na gauči stane hodným prvního pohledu do nového dne.

Reklama

Načítám