Hlavní obsah

Lada Vesta Cross je sedan s pozoruhodnou světlou výškou

Foto: Archiv Garáž.cz

Lada se snaží uspět s novými modely a Vesta je právě vozem, který chce pozvednout image značky i v Evropě. Nyní přichází zvýšená oplastovaná varianta Cross, která nabízí skvělou světlou výšku podvozku, což se na ruské silnice hodí.

Článek

Zvýšený a oplastovaný sedan je na silnicích stále raritou. Vzpomeňme si třeba na Volvo S60 Cross Country, které se minimálně na našem trhu moc nechytlo. V prozkoumávání nových karosářských variant je hodně aktivní také Lada, která nyní představila svůj nejmodernější model Vesta, a to ve verzi Sedan Cross. Tato varianta se připojila k běžnému sedanu, kombi a kombi Cross.

Foto: Archiv Garáž.cz

Lada o Vestě Cross říká, že je to první auto svého druhu v daném segmentu, což nelze rozporovat. Auto má nejen plastový bodykit kolem celého vozu, ale rovněž dostalo pořádnou světlou výšku podvozku. V nejnižším místě je karoserie vzdálená od země 203 mm, což je více, než má kupříkladu Toyota RAV4 či Škoda Karoq. S tímto sedanem jste tedy na nástrahy ruských silnic připraveni a nezastaví vás ani mírná lesní cesta. Lada rovněž říká, že podvozek Vesty Cross nabídne nadprůměrný komfort, skvělé filtrování nerovností i dobrou ovladatelnost.

Foto: Archiv Garáž.cz

Interiér je pak stejný, jako v běžné Vestě, přičemž nechybí dnes běžná výbava a zpracování na úrovni dostupné konkurence, kupříkladu Dacie. Jak lze vidět, v nabídce je také automatická převodovka. Bohužel tato varianta se do Evropy nejspíše nedostane a zůstane vyhrazena pro Rusko.

Reklama

Načítám