Hlavní obsah

Krátké filmy od BMW se vrací se vší parádou!

Foto: Archiv Garáž.cz

Vzpomínáte si na sérii kraťasů od BMW z roku 2001 jménem The Hire? Clive Owen v ní jako nájemný řidič se zlatýma rukama šoféroval ty nejlepší bavoráky v těch nejlepších honičkách pod dohledem špičkových režisérů. A teď je zpátky.

Článek

Spousta lidí BMW spílala za to, že nikdy nenatočila k téhle sérii plnohodnotné pokračování. Málokdo si přitom uvědomuje, že tenhle ambiciózní projekt sice udělal hodně pro prestiž značky, ale nikdy se vlastně neměl šanci zaplatit. Na produkci padlo mnoho milionů, ostatně stačí se podívat do seznamu režisérů - Guy Ritchie, John Woo, Tony Scott, Wong Kar-Wai, Alejandro Gonzales Innaritu. I pokud filmům vyloženě nefandíte, jedno nebo dvě jména vám musí být povědomá. A za takovou režisérskou smetánku se prostě platí zlatem, nemluvě o Clivu Owenovi a řadě dalších známých tváří před kamerou. BMW ovšem svou bezednou kreditkou zvládlo vytvořit něco fantastického - nikoliv desetiminutové kraťasy plné festivalově uondaných dialogů, ale adrenalinové minifilmy, ve kterých auta jezdila bokem a účastnila se adrenalinových honiček. Režiséři dostali volnou ruku a dali dohromady velmi osobité krátké filmy, ve kterých se prolínalo hned několik žánrů.

Jeden příklad za všechny a dost možná nejoblíbenější kraťas většiny lidí, ačkoliv by se ve výběru našly i akčnější kousky, byl počin Guye Ritchie pojmenovaný Star (Hvězda). Natočil ho s tehdejší manželkou Madonnou a skutečně si nebral servítky:

Po patnácti letech se BMW se svými krátkými filmy konečně vrací, a to už 23. října, kdy bude mít premiéru krátký film jménem The Escape (Útěk). Ani tentokrát se nešetřilo - za kamerou stojí Neill Blomkamp, režisér sci-fi Distrikt 9, Elysium nebo Chappie, před kamerou opět Clive Owen (díky za tu návaznost!) nebo Jon Bernthal a Dakota Fanning. Doufáme, že nezůstane jen u jednoho kousku, který poslouží i jako představovačka nového BMW M5. O tom ostatně rozhodne zájem diváků (a zákazníků o nové vozy) a mediální ohlas. Jsme hrozně rádi, že do toho BMW jde, ostatně některé ojedinělé pokusy o podobné filmečky (Jaguar, Audi) tu byly. Je ale překvapivé, že ve zlatém věku online videa (první série v roce 2001 se rozdávala v dealerstvích BMW na DVDčkách) automobilky podobnou příležitost nechytí za pačesy silněji.

Reklama

Načítám