Hlavní obsah

Konec dieselů Porsche? Nesmysl, stále se s nimi počítá!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden obletěla svět zpráva, že Porsche končí s diesely, a to okamžitě. Je to však nesmysl, jak nyní řekl v rozhovoru pro AutoNews.com Detlev von Platen, šéf prodeje značky. Diesely mají stále své místo v nabídce.

Článek

Někteří lidé se radovali, jiní nechápali. Nedávno se objevila zpráva, že Porsche končí s diesely. Okamžitě! Jenže pravda to není, jak nyní potvrdil šéf prodeje značky Detlev von Platen. Ten v rozhovoru pro AutoNews.com řekl, že žádný konec prodejů dieselů není v plánu. Pro vozy SUV totiž mají naftové motory stále opodstatnění - lidé chtějí velký točivý moment a slušnou úspornost i dojezd.

Naftová varianta nového Cayenne přijde na trh ještě tento rok, byť ještě není jasné, o jaký motor přesně půjde. Podobně se s dieselem počítá i u Macanu. Ze všech prodaných aut Porsche tvořily diesely minulý rok 14% prodejů. Zcela jistě se však představí rovněž hybridní varianty vozu, protože poptávka po plug-in hybridech je údajně velká. Faceliftovaný Macan se rovněž představí ještě letos. Konec dieselů tedy u Porsche ještě nehrozí, byť a několik let to již může být jinak.

Reklama

Načítám