Hlavní obsah

Eurojackpot veze do Česka 50 Defenderů, dvacet už má majitele

Foto: Sazka

Výkonný a nezastavitelný. To je Land Rover Defender. Klíčky od tohoto luxusního kočáru teď čekají při losování loterie Eurojackpot každé úterý až do konce dubna na celkem padesát šťastlivců. K tradičnímu pátku Eurojackpot přidal i úterý. Poprvé se u nás objevuje šance vyhrávat až 3 miliardy korun.

Článek

Nejrozšířenější evropská loterie Eurojackpot vznikla ve Finsku a dnes se hraje už v osmnácti zemích. U nás je od podzimu 2014 a právě v Česku rok poté padla také dosud rekordní výhra Eurojackpotu: 2,5 miliardy korun. O výhře dnes už kolují městské legendy, pravda je jen jedna. Výhra padla v květnu 2015 a sázející z Pardubicka si ji do Prahy přijel vyzvednout vlakem. Část peněz si odvezl v hotovosti a měl dost nakvap – chtěl chytit vlak zpátky. Jezdit vlakem se může zdát jako nesmysl, když se v rámci českého Eurojackpotu hraje také o celkem 50 luxusních vozů Land Rover Defenderů. Desítka vozů získá nové majitele každé úterní slosování a dvacet z nich už teď má nové majitele. Hodnota každého prémiového vozu je 2,2 milionu korun. Tři Defendery teď míří do garáží ve Středočeském kraji, dva na jižní Moravu, dva na Olomoucko a další na Vysočinu, do Prahy, Moravskoslezského kraje nebo na Pardubicko.

Existuje vzorec na to, jak utratit miliardy?

Eurojackpot zajímalo, jak by výherci naložili s případnou miliardovou výhrou. Průzkum proběhl v pětici evropských zemí: kromě Česka také na Slovensku, v Německu, Finsku a Itálii. Odpovědi dotazovaných Evropanů se shodují mezi generacemi i státy. Na prvním místě by si pořídili vlastní nemovitosti. Nejčastěji o krásném bydlení snili Češi a Slováci. Na druhém místě by si muži pořídili vysněný luxusní vůz nebo hned celou automobilovou flotilu. Ženy by naopak investovaly do soukromého ostrova.

Finové míří na kliniku, Němci do školy, Slováci na farmu

S představou kulaté sumy na kontě a bourákem v garáži vlastní vily snili dotazovaní dál. Aktuální téma ekologie a udržitelnosti se promítlo i do představ o podobě luxusní nemovitosti. Italové, Němci i Finové si nákladný dům představují jako energeticky úsporné bydlení obklopené zelení. Na Slovensku šli ještě dál a místo okázalého luxusu lidé sní o vlastní salaši s ovcemi. Respondenti přemýšleli o výhře také jako o prostředku k dosažení lepšího vzdělání a zdraví. Pro některé Finy jsou snem preventivní zdravotnické zákroky, jako je například zmrazení vajíček v genetické laboratoři. V Německu by si za vyhrané peníze dopřáli studium na prestižních univerzitách, na kterých se platí vysoké školné.

18+ | Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Načítám