Hlavní obsah

Aktivní dovolená? Se správnými nosiči kol je to hračka!

Foto: Cruzber.com

Rádi bychom vám představili několik možností, jak ideálně cestovat s nosiči kol. Rovněž se podíváme, na co si dát pozor při jejich výběru, a v čem se vlastně nosiče napříč nabídkou liší. Funkční a jednoduché tipy a rady naleznete níže.

Článek

Jaké jsou typy nosičů kol a jaký je pro vás ten nejvhodnější? Nosiče kol je možné rozdělit do dvou základních skupin dle způsobu upevnění. A to na střechu, na tažné zařízení nebo na zadní dveře. Níže se dozvíte tipy, rozdíly a rady, jaké nosiče vybrat. Pokud se už orientujete, neváhejte nás navštívit na eshopu tazne.cz. Jsme největší specializovaný obchod s tažnými zařízeními v Česku. Zboží máme ihned k odběru, máme vlastní sklad a spolupracujeme jen se špičkou v oboru.

Foto: Cruzber.com

Aerodynamické střešní nosiče Cruz Airo Fuse s párem nosičů kol Cruz Race

Nosiče kol na střechu bývají cenově dostupným, na druhou stranu nejméně komfortním řešením. K jejich osazení jsou potřeba namontované střešní nosiče. Ty mohou při jiné příležitosti posloužit například k upevnění střešního boxu nebo nosiče lyží. Jízdní kola se osazují do jednotlivých nosičů v úrovni nebo i nad úrovní hlavy, a proto je manipulace zejména s těžšími koly či u vyšších dodávek a SUV mnohdy fyzicky náročná. Základní sada střešních nosičů a dvou nosičů kol na střechu od španělského výrobce CRUZ vychází přibližně na 5 000 Kč.

Foto: Cruzber.com

U nosičů kol na střechu může být instalace kol fyzicky náročná

Nosiče kol na tažné zařízení se nacházejí na druhém konci cenového spektra. Vyšší cena je vykoupena jak maximálním pohodlím při manipulaci s přepravovanými koly, tak při samotné jízdě. K upevnění tohoto typu nosiče je zapotřebí vůz vybavený tažným zařízením. To je samo o sobě všestranným pomocníkem při přepravě různorodého nákladu a jeho pořízení se pohybuje v řádu jednotek až desítek tisíc korun dle výrobce a typu čepu. Výhodou nosičů kol na tažné zařízení je snadná manipulace s koly a to, že nezvyšují odpor vzduchu ani těžiště vozidla. Při pořizování je dobré sledovat, zda je nosič výklopný – tedy že je umožněn přístup do kufru vozidla i s nasazeným nosičem, případně zda je vhodný pro elektrokola. Nosiče kol na tažné zařízení startují na ceně okolo 6 000 Kč. Skvělým poměrem mezi cenou a kvalitou je opět nosič španělské značky CRUZ pro 2 až 4 kola. Pokud byste raději sáhli po luxusu bez kompromisů, lze doporučit německé nosiče kol Westfalia nebo MFT.

Foto: rameder.eu

Složený nosič kol MFT compact 2e+1 nezabírá příliš místa při skladování

Nosiče kol na zadní dveře se montují přímo na víko kufru a nevyžadují pořízení žádného dalšího příslušenství. Výhodami jsou nižší pořizovací náklady a možnost využití tažného zařízení i střešního nosiče k přepravě jiného příslušenství. Nevýhodou je nemožnost otevřít víko kufru s osazenými koly. Na trhu nalezneme jak nosiče univerzální, tak určené pro konkrétní typ vozidla.

Foto: rameder.eu

Sklopený nosič kol MFT compact 2e+1 umožňuje přístup do kufru i s nasazenými koly.

Potřebujete poradit s výběrem vhodného nosiče nebo tažného zařízení? Navštivte nás na eshopu tazne.cz, protože s námi se to lépe táhne!

Načítám