Hlavní obsah

Koenigsegg porazil Bugatti v jeho vlastní hře

Je tomu teprve několik dní, co se Bugatti pochlubilo světovým rekordem v disciplíně zrychlení z nuly na 400 km/h a následném zastavení zpět na nulu. Chiron na to potřeboval 42 sekund. Nicméně nyní byl drtivě poražen!

Článek

Jen si to představte. Bugatti Chiron má pohon všech kol, šestnáctiválec a výkon 1500 koní. To je masivní síla, díky které tohle auto dokáže zrychlit na čtyřstovku a následně zastavit zpět na nulu za 42 sekund. Neskutečný čas, co říkáte? Jenže nyní byl Chiron poražen Koenigseggem Agera RS. Přitom se jedná pouze o zadokolku s osmiválcem, který ve standardu dává 1160 koní. Můžete mít ale takzvaný Megawatt paket, který to vše zaokrouhluje na 1000 kW, tedy 1360 koní.

Čekali byste, že Agera RS porazí Chiron jen o chlup? Tak to jste na omylu, trvalo jí to totiž pouze 36.44 sekund! Holt nižší hmotnost a kosmické materiály švédské značky se zde podepisují více než masivně. Vy se na to vše můžete nyní podívat a my musíme říci, že zejména klid, stabilita a samozřejmost, se kterou to Agera RS zajede, je obdivuhodná záležitost. A to vlastně ani není nejvýkonnější model značky...

Reklama

Načítám