Hlavní obsah

Kia plánuje praktickou variantu nového Ceedu.

 

Novou generaci Ceedu představila Kia na letošním ženevském autosalónu. Ale tím tahle řada nekončí. Je nejprodávanějším modelem značky, a proto se dočká další atraktivně-praktické varianty Shooting Brake.

Článek

Pamatujete si ještě na koncept Proceed Shooting Brake, u kterého jsme se s Kubou Urbanem rozplývali nad jeho aktraktivním designem. Potom přišla sériová verze modelu Ceed i Ceed SW a obří nadšení lehce opadlo. Už dopředu bylo jasné, že všechno z konceptu neprojde, ale po představení vynikajícího Stingeru jsme tak trošku doufali v něco provokativnějšího. Jenže, tady rozhodují prodeje a s úspěšným modelem se moc neexperimentuje, to už se všichni naučili od koncernu VW Group. Dokonce jsme se báli, že tím je ze strany Ceedu konec a ničeho dalšího už se nedočkáme.

Teď ale Kia prozrazuje, že by nás něčím mohla překvapit. Na podzimní pařížský autosalón se totiž připravuje premiéra modelu Proceed Shooting Brake. Tedy novinky, která by měla ukázat zajímavé, atraktivní kombi. Nebo chcete-li takový prodloužený hatchback s atraktivnějším stylingem. Nikdo ale neví, jaká bude realita. Když se nedávno ptali jednoho z vedoucích pracovníků značky Kia, jestli bude třetí karosářská varianta modelu Ceed něco jako Hyundai i30 Fastback, tak odpověděl, že ne. Kia bude sportovnější a zároveň i praktičtější než Hyundai i30 Fastback.

Tím pádem poukázal na fakt, že se asi opravdu dočkáme verze Shooting Brake. Doufejme tedy, že tady už se podaří převézt koncept do reality a dočkáme se něčeho stejně bombastického, jako v případě Stingeru. Musíme brát v potaz, že tento Proceed by měl nahrazovat předchozí kupé. A Kia potřebuje sportovně zaměřené modely jako sůl, aby se chytla ve vyšších prémiových vodách.

Reklama

Načítám