Hlavní obsah

Kia odhaluje revoluční design nové generace Sportage

Foto: Kia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v červenci se na korejském trhu představí nová Kia Sportage, z jejíchž křivek bude vycházet i připravovaný model pro evropský trh. Designéři jihokorejské automobilky při navrhování navázali na designovou filozofii „Spojené protiklady“ a vyvinuli mladistvý vzhled spojující inspiraci světem přírody s modernou a poklidně působícím průkopnickým interiérem.

Článek

Aktuální Kia Sportage je nejoblíbenějším SUV značky na českém trhu a již brzy se dočká výrazně modernějšího nástupce. V září se poprvé po 28 letech historie modelu představí specializovaná evropská verze populární Sportage, která pokusí se zaujmout potenciální zákazníky revolučním modernějším vzhledem s agresivnějším výrazem a atletičtější siluetou.

Nejnovější Sportage bude dalším modelem s letos odhaleným oceňovaným designovým jazykem „Spojené protiklady“, kterým návrháři kombinují atletický postoj s robustní, nicméně kultivovanou siluetou. Charakteristickými poznávacími znaky budou provokativní maska chladiče, ostré linie a mírně klesající boční linie v zadní části vozu. To vše doplní štíhlá světla denního svícení a nová loga Kia.

Foto: Kia

Výrazným designovým prvkem bude klesající boční linie v zadní části vozu

Skica interiéru odhaluje palubní desku se zahnutou širokoúhlou obrazovkou, která bude kombinovat virtuální kokpit s multimediálním systémem. Budoucí majitelé se tak mohou začít těšit na praktický vůz s nejmodernějšími technologiemi. Designově poutavým prvkem je i netradičně tvarovaný výdech ventilace před spolujezdcem.

Foto: Kia

Zahnutá širokoúhlá obrazovka spojí virtuální kokpit a multimediální systém

„Nová Sportage, inspirující se souborem principů na rozhraní přírody a moderny, vyzývá zavedené standardy designu svým odvážným a současně moderním exteriérem, jakožto i krásně propracovaným a průkopnickým interiérem,“ uvádí Karim Habib, viceprezident a šéf globálního návrhářského centra Kia. „V případě nové Sportage jsme nechtěli postoupit pouze o krůček, ale rovnou se posunout na zcela novou úroveň v rámci segmentu SUV.“

Foto: Nymammoth Design

Předpokládaný exteriérový design nové Kia Sportage

Detailnější informace o evropské verzi zcela nové Kia Sportage budou odhaleny letos v září.

Líbí se vám studie nové Kia Sportage?
Je super!
61,9 %
Bláznivé, ale zvykneme si
7,2 %
Ne, mohla by vypadat lépe
30,9 %
Celkem hlasovalo 3363 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám