Hlavní obsah

Ken Block svým pekelným strojem zaklel legendární Pikes Peak

Foto: Archiv Garáž.cz

Už jich máme celkem devět, ale k tomu několik speciálů. Máme na mysli šílených videí Kena Blocka s názvem Gymkhana. Devátý díl vydal tenhle bláznivý Američan před rokem a teď nadešel čas na další speciál.

Článek

Kvalita, respektive zajímavost jednotlivých videí Kena Blocka pomaličku klesá. Nedivíme se tomu, protože vymýšlet pořád těžší a bláznivější kousky je prostě strašně náročné. Kvalita samotného videa je pořád stejně skvělá, úroveň aut ještě lepší, ale ten obsah už tak nějak pokulhává, a proto si Ken Block stále častěji odskakuje ke kratším a hlavně tématickým videím. Relativně nedávno sjel mimo asfalt. Vyrobil kráťas s názvem Terrakhana, jež se odehrává výhradně na prašném povrchu s minimální trakcí. Má to svoje nevýhody, protože přes všechen ten prach občas vůbec nevidíte auto. A zlé jazyky jistě namítnou, že tu Ken nepředvádí nic světoborného. Jenže tentokrát jde spíš o hezkou krajinu a všeobecně kochání hezkou kamerou a střihem.

A teď je tu další speciálek, docela dlouhý, který si včera pod svou záštitou vydala pneumatikářská firma Toyo. Ken Block se tentokrát vrátil k asfaltu a navíc oprášil šílený Mustang s výkonem okolo 1 400 koní, který si hlavní roli zahrál v sedmém pokračování tradiční Gymkhany. Tahle dvojka se rozhodla zdolat legendární trať amerického závodu do vrchu, tedy známého Pikes Peaku, který byl před několika lety kompletně vyasfaltován. A místo zajíždění rekordního času se Ken Block pustil do pořádného gumování, driftování a kouřových efektů. Byť to obsahově není nikterak zajímavější, než ostatní díly a speciály, tak tenhle Gymkhana Pikes Peak díl se nám hodně líbí. Zřejmě je to díky krásným záběrům na detaily přeplňovaného monstra a jeho kouřícím, plamen šlehajícím turbodmychadlům. Je to rychlý a brutální, což máme rádi!

Reklama

Načítám