Hlavní obsah

Kalašnikov Group představili elektrickou motorku!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to nejznámější zbraň světa, jednoduchá, levná a účinná. Kalašnikov Group je však dnes mnohem více, než jen zbraň. Patří tam kupříkladu i zbrusu nová elektrická motorka, která má sloužit třeba policii.

Článek

Tenhle stroj vyrábí dceřiná společnost Kalašnikov Group, firma IZH, která vyrábí motorky od roku 1928. Jedná se o jednoduchou motorku poněkud archaického designu, která byla nedávno představena na mezinárodním vojensko-technickém fóru v Rusku. Motorky pak mají sloužit mimo jiné i moskevským policistům, kteří na nich budou hlídat průběh Mistrovství světa ve fotbale příští rok.

Foto: Archiv Garáž.cz

Zatím neznáme žádné technické informace, jako je výkon, kapacita baterií či doba nabití. To jediné, co je jasné, je skutečnost, že tato motorka jezdí na elektřinu a dojezd na jedno nabití má být okolo 160 km. Jedná se pak o civilnější verzi vojenského motocyklu, takže minimálně robustnost by měla být zaručena.

Načítám