Hlavní obsah

Jak Seznam koupil Garáž

Foto: Archiv Garaz.cz

Jak Seznam koupil Garáž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaromír Jágr by řekl, že to tak asi mělo být. Takže když jsem se po sedmnácti letech vedení časopisu o autech a nevinné romanci s nejsilnější TV v ČR ocitl na seznamu, jen jsem se pousmál. I když na seznamu… Spíš v Seznamu. Seznam.cz, abych byl úplně přesný. 

Článek

Seznam.cz je zajímavá společnost. Nejúspěšnější český internetový portál a vyhledávač se pustil do transformace v mediální dům a najednou má svoje vlastní zpravodajství, celoplošnou televizi, Stream.cz, nejnavštěvovanější web pro ženy a jen tak mimochodem i nejúspěšnější homepage v ČR, kterou mu všichni závidí a na které chtějí všichni být. Uznáte sami, že když přišli s nápadem, že bychom mohli dělat web o autech, nebylo co řešit. A tak jsme začali. Rubriky, design, fotky, videa, spolupracovníci… Právě dát dohromady funkční tým za krátkou dobu byla výzva, ale zadařilo se, a to jak s lidmi, co sedí v redakci, tak i s externisty. Mám z toho radost. Zbývalo jen to nejdůležitější - datum, kdy to všechno pustíme ven.

Jenže jak už to často bývá, a Jarda Jágr o tom ví svoje, člověk míní… To, že budeme dělat věci společně s Honzou Koubkem, bylo jasné. Honza patří k Seznamu, respektive ke Streamu, jako Křemílek k Vochomůrkovi a my se spolu známe už celé roky. Tohle si tedy o spolupráci přímo říkalo. Ale v jiné letové hladině se mezitím děly věci, které překvapily i mě samotného. A tak, když jsem jednoho dne přišel do práce a moje šéfová mi řekla, že se mnou potřebuje mluvit, „ideálně kafe mimo budovu“, věděl jsem, že se něco děje. Že jsem něco podělal, ještě než jsem něco stihl udělat.

Skutečnost však byla ještě překvapivější. A docela bych se chtěl vidět, protože mi určitě spadla čelist až na zem a jazyk se vyroloval jako červený koberec. „Seznam.cz nejspíš koupí Garáž.cz. Doménu, články, videa…“ Takže se stala věc, kterou jsem říkal hned na svém prvním přijímacím pohovoru, že ti tři dělají svoji práci sakra dobře a že, i když s ani jedním z nich nechodím na pivo, si jejich práce opravdu vážím. A že by bylo fajn udělat pod jednou značkou silný tým, to by Seznamu vážně slušelo.

Jarda Jágr by opět pokrčil rameny… Po pár dnech dohadování se to opravdu stalo. Každý dům potřebuje garáž a Seznam.cz je vydavatelský dům a Garáž.cz je skvělý projekt. Bez debat. Výsledek už máte před sebou. A to je jenom začátek… Redakce, která má za úkol pokrýt veškeré automobilové dění, tedy novinky, ojetiny a takové ty denní špeky, ale bude pro vás psát i velké testy a kvalitní reportáže. Honza Koubek a jeho videotesty, Benzínové hlavy a videovlog, nebojte se, o nic z toho nepřijdete. No a pak Kuba Rejlek, Jakub Urban a Ondra Chamilla, tedy parta z původní Garáže, která bude dodávat videa jak sem na web, tak i na Televizi Seznam.

„Jako nebude to zadarmo, že jo. Musíme všichni makat nadoraz, věřit tomu a jít tomu štěstíčku naproti. Ale když se některý věci mají stát, tak se stanou.“ Jsem rád, že jsem u toho. A těším se na to. Startujeme novou Garáž.cz pod hlavičkou Seznamu a slibuju, že uděláme všechno proto, aby to byla pořádná jízda!

Reklama

Související témata:
Načítám